Zabava

Aside Banners

Cloverfield

Ako još uvijek niste pogledali Cloverfield krajnje je vrijeme da to učinite...

Piše , Objavljeno

Cloverfield

Cloverfield

Očekivali smo mnogo, možda čak i previše, ali unatoč svim nedostacima možemo ustvrditi kako je “Cloverfield” jedan od hrabrijih blockbustera posljednjih deset godina jer odvući rulju u kina i na kraju ne objasniti apsolutno ništa, mogu samo najveće face, a J. J. Abrahms to uistinu jest.

Ako ste posljednjih nekoliko tjedana boravili u bungalovu smještenom duboko u amazonskoj prašumi, družeći se samo s legvanima, udavima i kapucinerima, objasnit ćemo o čemu je riječ.
Skupina prijatelja odlučuje svom dobrom drugu i pajdašu Robu Hawkinsu, prirediti “oproštajku” i pritom sve važnije događaje zabilježiti kamerom. Baš u trenutku kad “žurka” polagano počinje odlaziti u kurac, vani započinje jedan od najstrašnijih događaja u povijesti čovječanstva. Velike beštije, nikad prije evidentirane u enciklopedijama počinju haračiti New Yorkom rušeći sve pred sobom. Naši junaci, naoružani samo kamerom pokušavaju spasiti zatočenu prijateljicu i pritom izvući žive glave. Dodatni detalj koji ovaj film čini posebnim jest to da je cijeli film snimljen kamerom vulgaris.

Cloverfield trejler

Glumci su nepoznati, ali solidni

Glumci su nepoznati, ali solidni

Da. Ovo je film katastrofe, isto tako, ovo je blockbuster i da… Ovo je hit koji smo očekivali. Sat i pol nitko nam nije vrijeđao inteligenciju, film je odlično režiran, glumci su nepoznati, ali solidni, efekti spektakularni i učinjeni s mjerom, ali ono najvažnije, odlično smo se zabavili.

Reeves je vješt u građenju napetosti i pritom raspolaže odličnim osjećajem za tempiranje ključnih trenutaka za trajanja akcijskih scena. Jedini problem mogao bi se javiti na samom kraju jer Goddardov scenarij ne nudi zadovoljavajući završetak, iako je upravo to ono što nam se najviše svidjelo i savršeno se uklopilo u cjelokupni koncept slučajno pronađene kazete. No, ono što nismo doznali u ovom nastavku, vjerojatno ćemo otkriti iduće godine jer nastavak slijedi…
Hej, ovo su ipak ljudi zaslužni za “Lost”, ne očekujete valjda da vam sve objasne ove godine?

Idesh! preporuka:U okvirima blockbustera – odlično. U okvirima cjelokupne kinematografije – ništa novo, ali i dalje dobro.

Režija:Matt Reeves
Uloge:Michael Stahl-David, Odette Yustman, T.J. Miller…
Trajanje:85 minuta

TAGOVIcloverfield J. J. Abrahms

Komentiraj