Zabava

Aside Banners

Cocaine Cowboys 2: Hustiln’ with the Godmother

Ako ste kojim slučajem propustili dokumentarni mega-hit Cocaine Cowboys, obavezno ga pogledajte jer trebat će vam uvod za novi nastavak.

Piše , Objavljeno

cocaine cowboys 2

cocaine cowboys 2

Kada je Showtime prije dvije godine izbacio odličan dokumentarac «Cocaine Cowboys», pomalo smo se iznenadili razmjerima «kolumbijskog ludila» u vrijeme najvećeg zamaha američke kokainske revolucije. Dokumentarni se film bavio kolumbijsko-američkom vezom koja je 70-ih i 80-ih harala Miamijem i dotada najobičniju vukojebinu pretvorila u grad koji je postao američka verzija Ria (i po provodu i po obračunima). Bilo je tu intervjua sa vođama bandi, plaćenim ubojicama, članovima kokainskog kartela i murjacima koji su sve vrijeme pokušali stati na kraj likovima koji su u kratkom vremenu postali toliko moćni da su donirali velike novčane sume republikancima.

Trailer jedinice

Velik dio dokumentarca bavi se i Griseldom Blanco, ženom poznatom pod imenom «The Godmother», ženom pod kojom je svojevremeno bio čak i Pablo Escobar i ženom koja je konačnici osumnjičena za nešto više od 250 ubojstava. Upravo se njome bavi drugi nastavak ovog dokumentarca.

Trailer za dvojku

cosby i griselda

cosby i griselda

Da stvar bude zajebanija, priča ima i romantični zaplet koji uključuje sitnog dilera Charlesa Cosbya koji je od teškog dilanja na ulicama Oaklanda postao jedan od najmoćnijih lju.., dilera na svij…, u Oaklandu. Nakon što je Cosby vidio televizijski prilog o Griseldi koja je u međuvremenu završila u zatvoru, ostao je fasciniran koliku je moć žena akumulirala u kratkom vremenu, počeo joj je pisati pisma, a stara je Grisla, vjerojatno u opakom «džangl fiveru» počela odgovarati na njegova pisma. Sponzoraš se uvaljao staroj ribi koja je neovisno o boravku u zatvoru zarađivala po 50 milijuna dolara godišnje i uspio iskamčiti položaj u organizaciji, dobar auto, fini nakit i bjelindže koliko nije vidio u životu. A sve za samo malo gerijatrijske ljubavi.

Upravo ovdje leži i najveći problem ovog nastavka. Dok se prvi dio bavio velikim facama, ovaj se bavi ocvalom babetinom čije je vrijeme davno prošlo i klošarom koji može biti uzorom samo najglupljim polupismenim reperima iz najzatucanijeg kvarta neke vukojebine. No, bilo kako bilo, zabavan je ovo uradak koji daje uvid u jednu malu, ali zanimljivu priču koja ipak nema snagu prethodnika.

Idesh! preporuka:Pogledati uz obavezno gledanje daleko kvalitetnije jedinice.
Redatelj:Billy Corben
Trajanje:97 min.

TAGOVIcocaine cowboys dokumentarac griselda blanco

Komentiraj