Zabava

Aside Banners

Common – Finding Forever

Nakon Be Common se ponovno približio svojim hip-hop korijenima i bilo je za očekivati da neće rasformirati "dobitni tim" s Kanye Westom. Finding Forever to potvrđuje.

Piše , Objavljeno

Nakon hvaljenog Be kojime se Common ponovno približio svojim hip-hop korijenima bilo je za očekivati da neće rasformirati “dobitni tim” s Kanye Westom. Finding Forever to potvrđuje.

Već na prvo slušanje postaje jasno da se ovaj dvojac još bolje uigrao i da je West od neprocjenjive važnosti za Commona. Album je nedvojbeno bolji i cjelovitiji od Be, sluša se u komadu, a Commonovo koketiranje sa neo-soulom posebno se ističe u U, Black Maybe koja uz The Game i Southside predstavlja najsvjetliji trenutak albuma.

Dinamičniji i raznovrsniji od prethodnika, Common nas lirički vraća u vrijeme kada su reperi “pisali” (ne piskarali) tekstove i marili za ono što prevaljuju preko ustiju. Zanimljivo je da i ovog puta publika prepoznaje kvalitetu i album se već u prvom tjednu našao na prvom mjestu Billboardove ljestvice što pokazuje zanimljiva previranja u publici, očito zasićenoj MTV preseravanjima.

Finding Forever usitinu je kvalitetan album (jedan od boljih u Commonovom opusu, iako ne bolji od nedostižnog Like Water For Chocolate) vrijedan svake kune i slušatelji neće biti izigrani kupnjom albuma.

TAGOVIalbum common kanye west

Komentiraj