Zabava

Aside Banners

Conan O’Brien – uvrnuti i inteligentan humor

Nakon skoro 15 godina uspješne karijere, Conan O'Brien nas i dalje oduševljava odličnim humorom, zanimljivim gostima i materijalom koji ne pokazuje znakove zamora.

Piše , Objavljeno

Conan O'Brien

Conan O’Brien

Ovo je vjerojatno posljednja godina u kojoj ćemo uživati u “Late night with Conan O’Brien“, jednom od najboljih talk-show emisija “koje su toliko smiješne da se vrlo vjerojatno nikad neće prikazivati na domaćim televizijskim kanalima”.

I dok smo mi osuđeni na još jedan pokušaj Zuhre i njegovih podjednako neduhovitih jataka, Amerikanci uživaju u najnovijim emisijama ovog nadarenog voditelja koji čak i za trajanja štrajka pisaca koji je cijelu industriju bacio na koljena, uspijeva svakodnevno servirati svježu dozu odličnog materijala kojime nas nasmijava. No, kao što smo već napisali, ovo je možda posljednja godina za Conana jer 2009. na NBC-u dolazi do velikog transfera, dugogodišnji voditelj Jay Leno napušta “The Tonight show” i na njegovo mjesto dolazi O’Brien dok će O’Briena vjerojatno zamijeniti Jimmy Fallon što još uvijek visi u zraku.

Intro za Emmye koje je 2006. vodio O’Brien

O’Brien je vrlo vjerojatno jedan od rijetkih televizijskih voditelja i komičara koji uspijeva prijeći generacijski jaz poprilično kultiviranim, ali i dalje uvrnutim humorom lišenim vulgarnosti uspijeva ostati “edgy”. Ovaj harvardski studoš svoju je televizijsku karijeru započeo davno prije 1993. kada je emitirana prva emisija “The late night with Conan O’Brien“.

Naime, Conan je isprva bio pisac skečeva za popularnu NBC-evu emisiju “Saturday night live” da bi nakon toga postao stalni zaposlenik scenarističkog tima iznimno uspješnog animiranog serijala “The Simpsons”. Nakon što završavaju previranja s Lenom i Lettermanom koji su trebali naslijediti Carsona, na mjesto voditelja projekta “Late night” dolazi tada nepoznati Conan O’Brien koji ugošćuje Jasona Alexandera i Mimi Rogers. NBC nije pretjerano vjerovao u ovog mladog voditelja pa su ugovori isprva bili na samo tri tjedna.

The best of

Late night with Conan O'Brien

Late night with Conan O’Brien

Zanimljivo je da nakon skoro tri godine ni publika ni kritika nisu blagonakloni gledali na ovaj show. Mnogi su tvrdili da se radi o netalentiranom voditelju koji ne zaslužuje vlastiti show i kako je trebao ostati scenarist. No, stvari se drastično mijenjaju i tada već opušteni O’Brien u kombinaciji s komičarom Andyjem Richterom uspijeva privući stalno gledateljstvo koje do današnjih dana ostaje na gotovo redovnih dva i pol milijuna gledatelja.

Vrijedi spomenuti da je show uspio i u ostatku svijeta. Finci su za jednog njegovog gostovanja u zračnoj luci O’Briena dočekali kao da je riječ o nekoj velikoj zvijezdi kalibra Beatlesa ili Rolling Stonesa. Finska histerija započela je zahvaljujući jednom od njegovih zajebancija na račun njegove sličnosti s finskom predsjednicom Tarjom Halonen. Obožavan je i u Japanu, a mnogim je televizijskim voditeljima emisija sličnog formata svojevrsni uzor.

Moleculo – The Molecular Man

Ako ste kojim slučajem zainteresirani za emisije, možete ih pratiti putem live streama na NBC-evoj stranici, a i YouTube je prepun kratkih klipova koji vam mogu dati uvid o kakvom je formatu riječ. Uživat ćete u intelektualno stimulativnim skečevima koji uključuju Chuck Norris polugu, patku koja jede vlastiti izmet, disco light-show karakterističan za loše njemačke klubove, medvjeda koji masturbira, kratke animirane uratke “The Pale Force”, napaljenu morsku kravu i slično. Mi u Idesh! jednostavno gotivimo ovog čovjeka i trpamo ga u sam vrh odlične i inteligentne zabave o kojom možemo samo fantazirati na domaćim kanalima.

Njemački light show

TAGOVIconan obrien humor jay leno Jimmy Fallon komedija late night with conan obrien nbc saturday night live

Komentiraj