Zabava

Aside Banners

Crayon Physics Deluxe

Pred nama je izvanredna igra za sinove, kćeri, majke, očeve, pa čak i djedove i bake koje demencija već lagano nagriza... A to je prava rijetkost u svijetu igara.

Piše , Objavljeno

Crayon Physics Deluxe

Crayon Physics Deluxe

Kada smo u našem velikom pregledu 2008. rekli da će 2009. biti godina promjena i da će u prvi plan doći tradicionalne igre slabije grafike i zarazne igrivosti, možda smo bili u pravu jer Crayon Physics Deluxe je još jedan odličan naslov na tragu “World of Goo“. Doduše, s njom nema direktnih poveznica osim toga što je mala, hardverski nimalo zahtjevna i polazi od jednostavne pretpostavke da su se ljudi zaželjeli originalnih logičkih igara koje zahtijevaju inteligenciju i kreativnost.

Crayon Physics Deluxe

Crayon Physics Deluxe

Crayon Physics Deluxe

Kada se govori o sandboxu, masa se proizvođača igara kurči i razbacuje tim izrazom iako dvije različite opcije ne znače nužno “sandbox”. E sad, Petri Purho, finski kreator igara (poznat po originalnoj igri “Tribute to the rolling boulder” u kojoj upravljate kotrljajućim kamenom iz Indiana Jonesa) shvatio je što sandbox znači i napravio igru u kojoj je zacrtan samo konačni cilj, a vama je prepušteno sve ostalo.
Dakle, loptica mora doći do zvijezde, a sve ostalo je na vama i vašim bojicama. Koncept nas je oduševio jer sve prepušta igračevoj mašti, kreativnosti i u konačnici, inteligenciji.

Isto tako smatramo da je ovo i najbolja stvar za klince. Nije da imamo bilo što protiv GTA ili Call of duty, ali to nisu igre koje bude kreativnost osim ako ne osmislite posebno brutalan način da nekog skončate. Dakle, ako ste “early bloomer” i već ste “posadili sjeme” (možete ubaciti i neki drugi seljački eufemizam), “Crayon…” je idealno rješenje za vas i vaš pomladak.

Crayon Physics Deluxe from Petri Purho on Vimeo.

Igra se može probati, a puna verzija dođe 19,95 baksa, dobavljiva na službenim stranicama >>

Idesh! preporuka:Pun pogodak!

TAGOVICrayon Physics Deluxe igre

Komentiraj