Film i TV

Čavoglavi demon

Aside Banners

Dajte ovom čovjeku da režira novi nastavak Hellraisera, jer ima opaku viziju

Piše , Objavljeno

Jubilarni je deseti nastavak Hellraisera na putu, no svu nam je pažnju zaokupio neslužbeni kratki filmić, koji u dvije minute donosi sve ono što želimo od proslavljenog horor serijala.

hellraiser

Vjerojatno najveći majstor čistokrvnog horora na svijetu, Clive Barker, angažiran je za pisanje (a moguće i režiju) novog nastavka Hellraiser serijala, koji bi u svojoj desetoj ediciji zapravo postao svojevrsni reboot cijele franšize. Ovih dana vrlo popularna forma oživljavanja starih i već isfuranih filmskih priča nije tako zaobišla niti Cenobite i njihovog najpoznatijeg člana, Pinheada, ali mnogo je više pažnje izazvao neslužbeni teaser filma kakvog želimo gledati, a nikako da za to dobijemo priliku. Ili možda…?

Hellraiser: Origins donosi kratki uvod u svijet Cenobita i njihovo prebivalište znano kao Pakao (nemoj reć’), gdje bezbrojne, gole i izmučene duše moraju trpjeti vječnu patnju. Iznad njih pak stoji Pinhead, vladar ovog mučnog kraljevstva, koji i dan danas slovi kao jedan od najstrašnijih i najoriginalnijih filmskih negativaca.

Hellraiser: Pinhead – trailer:

Britanski je redatelj Mike Le Han savršeno pogodio atmosferu, vizual, zvukove i sveprisutnu jezu koju kod gledatelja izaziva Hellraiser, a niti sam Pinhead nije za odbaciti (premda ne može niti prismrditi legendarnom Dougu Bradleyu). Ne treba zaboraviti spomenuti Paula Gerrarda, vizionara odgovornog za umjetnički koncept, rekvizite i ostatak produkcije, a kada bi se ovaj dvojac spojio s Barkerom kao scenaristom… ufff, bojimo se i pomisliti kakva bi hororčina iz toga ispala!

TAGOVIclive barker fan film hellraiser horor neslužbeni film pinhead

Komentiraj