Film i TV

It's all about Will

Aside Banners

‘Dan nezavisnosti 2’ ima novu zvjezdanu postavu, ali Will Smith je još uvijek nezamjenjiv

Piše , Objavljeno

Izgleda kako niti sve pare ovog svijeta (ili barem koliko je Dreamworks bio spreman ponuditi) nisu bile dovoljne da se vrati Will Smith, a bojimo se kako njegove zamjene nemaju potrebnu karizmu.

id 4Iako je u svakom pogledu bio fantastičan primjerak akcijskog SF-a 90-ih godina prošlog stoljeća, Dan nezavisnosti dobar dio zasluga za svoju popularnost duguje upravo karizmi svog glavnog glumca Willa Smitha, koji je i sam postao megazvijezda upravo nakon ovog filma. Sa zaradom od preko 800 milijuna dolara diljem svijeta mnogi su očekivali brzi nastavak, ali sve je ipak ostalo samo na glasinama i nagađanjima. Valjda je trebalo proći (gotovo) 20 godina da se netko napokon odluči snimiti drugi dio, a iako smo očekivali povratak stare ekipe, to se sada sigurno neće dogoditi.

Do samog je kraja ostalo otvoreno pitanje angažmana Willa Smitha, ali izgleda kako mu Dreamworks nije ponudio dovoljno para ili je ovaj jednostavno tražio previše. S obzirom na katastrofe koje snima u posljednje vrijeme, ovaj se potez definitivno ne čini kao najpametniji, ali ajde… nek’ čovjek radi što želi. Takav si luksuz ne može dopustiti nekadašnja megazvijezda Jeff Goldblum koji će ponoviti ulogu Davida Levinsona iz originala, a režije se prihvatio stari majstor Roland Emmerich. Bome, niti njemu u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže, a ako zezne ovakav projekt (budžet preko 200 milijuna dolara), može komotno početi pakirati torbe i loviti let za Europu.

id 4 2

Glavna je uloga tako dopala Liama Hemswortha, mlađeg, netalentiranijeg i daleko manje karizmatičnog brata Chrisa “Thora” Hemswortha, koji će morati napraviti opaku metamorfozu da uopće dođe u isti rang kao Princ s Bel Aira. Uz Jeffa Goldbluma (koji bi možda mogao biti novi filmski predsjednik SAD-a?) partnera će mu igrati mladi Jessie Usher, glumac koji za sada nije pretjerano poznato lice, a u rezimeu mu valja istaknuti jedino ulogu u seriji Survivor’s Remorse. On će pak glumiti odraslog sina Willa Smitha iz prvog dijela, malog Dylana, a to je sve što se za sada zna o samoj radnji. Inače, film u kina dolazi 24. lipnja iduće godine i to točno 20 godina nakon originala, a mi ćemo ga naravno držati na oku tijekom cijele produkcije!

TAGOVIblockbuster Dan Nezavisnosti independance day Jeff Goldblum laim hemsworth Roland Emmerich sf will smith

Komentiraj