Zabava

Aside Banners

Dane Cook – Uspješni kradljivac materijala?

Prije dva tjedna Dane Cook, poznati američki stand-up komičar i glumac, na tržište je izbacio "Rough around the edges�, nastup koji je održao pred publikom prepunog Madison Square Gardena.

Piše , Objavljeno

Dane cook

Dane cook

Iako nismo preveliki fanovi Danea Cooka čije se šale ponekad čine prenavučenima, infantilnima, a ponekad i jednostavno neduhovitima, ne možemo osporiti golemu slavu koju je ovaj komičar nakupio tokom godina. Bijela ga Amerika jednostavno obožava jer izgleda kao “regular Joe�, a materijal mu je u potpunosti lišen dubljeg značenja, pa je ujedno i omiljeni komičar američkih “dude� studoša.

Ovo je treći po redu stand-up album (Harmful if swallowed, Retaliation), a na tržištu se može pronaći i njegov prošlogodišnji DVD “Vicious circle�. U hrvatskim kinima trenutno igra i njegov film “Predigra za brak� u kojem se pojavljuje uz Jessicu Albu.

Slavu je prvi put okusio zahvaljujući popularnoj “Crank Yankers� (show koji se bazira na telefonskoj zajebanciji koja se naknadno uprizori s lutkama u glavnim ulogama) da bi se samo nekoliko godina kasnije okoristio blagodatima MySpacea koji ga je učinio slavnim diljem Amerike.

No, unatoč velikoj bazi fanova, Dane Cook okusio je i drugu stranu slave jer ubrzo nakon rasprodanih dvorana na vrata su zakucali i kritičari koji ga optužuju za plagijat. Naime, Luis C.K. je nekoliko godina ranije izveo nekoliko svojih šala koje je Cook reciklirao i uključio u svoj stand-up.

Svatko tko je imao prilike poslušati izvornu i Cookovu verziju bez problema će zaključiti kako je riječ o očiglednoj krađi. Ipak, sav cirkus oko krađe nije poljuljao status ovog komičara u usponu jer Madison Square Garden je ostao napunjen, a Dane Cook sigurnim korakom kroči prema sve većim ulogama (iduće se godine pojavljuje u FOX-ovom crtiću “Horton hears a Who� uz Carreya i Carella).

TAGOVIdane cook jessica alba komedija stand up

Komentiraj