Zabava

Aside Banners

Danova prava ljubav | Dan in Real Life

Još jedna indie komedija sa Steveom Carellom, može li se ponoviti �Little Miss Sunshine�?

Piše , Objavljeno

Danova prava ljubav

Danova prava ljubav

Odmah na početku, ne može. što ne znači da je “Dan in Real Life” loš film već da je “Little Miss Sunshine” daleko bolji. Radnja filma prati Dana koji je kolumnist jednih novina i bavi se davanjem savjeta čitateljima, između ostalog je i samohrani otac koji odgaja tri kćeri, a nakon dolaska na godišnje obiteljsko okupljanje upoznaje ženu svog života koja je, na njegovu nesreću, odabranica njegovog brata.
Ostali smo pomalo šokirani nakon što smo vidjeli obiteljsko okupljanje jer sve je toliko pozitivno da iz perspektive prosječnog Hrvata koji mrzi cijeli svijet, takva pozitiva izgleda gotovo nadrealno. No, nakon prvotnog šoka, zaključili smo kako se radi o sasvim solidnoj romantičnoj komediji koja vas možda (vrlo vjerojatno) neće nasmijati do suza, ali neće vas ljutite istjerati iz kina.

Dobiva se dojam da Hedges nema hrabrosti ovu komediju odvesti u krajnost, pa pred nama nije pomaknuta indie komedija koja plijeni pažnju čudnim likovima s ruba društva, ali u isto vrijeme nemamo komercijalnu feel-good komediju kao što je, recimo, “Love Actually“. S druge strane, može se raditi o redateljskom pečatu jer ovaj film uistinu egzistira u vlastitom svijetu.

Carell se dokazao kao komičar koji u odabiru komedija često griješi, ali tu i tamo naleti na film kao što je “Little Miss Sunshine” ili “Dan in Real Life” u kojima pliva daleko bolje nego u jasno definiranim komedijama kao što je očajni “Evan Almighty”. Za Binoche ovo je možda malo “preamerički” film, ali unatoč tome ona je odlična glumica koja vrlo lako pronalazi način kako da se uklopi dok je Dane Cook sasvim solidan komercijalni dodatak koji ne narušava zamišljenu cjelinu. E sad, kad smo se nasrali kojekakvih “wannabe ozbiljni kritičar” pizdarija, reći ćemo da je sve ovo neuvredljivo i gledljivo, pa vi odlučite…

Idesh! preporuka:Idi… U kino.
Redatelj:Peter Hedges
Glume:Steve Carell. Juliette Binoche, Dane Cook…
Trajanje:99 minuta

TAGOVIdan in real life dane cook danova prava ljubav film Juliette Binoche komedija Peter Hedges steve carell

Komentiraj