Zabava

Aside Banners

Darjeeling d.o.o.

Francis, Peter i Jack kreću na putovanje, a putopis se pretvara u još jedan Andersonov film o disfunkcionalnoj obitelji

Piše , Objavljeno

The Darjeeling Limited

The Darjeeling Limited

Zamislite film koji počinje scenom jurnjave taksija negdje u Indiji. Putnik u taksiju je Bill Murray. Taksi stiže na kolodvor, Bill kupuje kartu te pokušava uhvatiti vlak. Prestiže ga Adrien Brody koji uspjeva uskočiti na vlak, a Bill Murray ne. I to je to od jednog od najvećih glumaca današnjice. Tri minute uvodne špice. To si danas može dozvoliti jedino Wes Anderson.

Francis (Owen Wilson) umalo pogiba u nesreći te ponukan time odluči okupiti svoju braću, Petera (Adrien Brody) i Jacka (Jason Schwartzman) s kojima nije razgovarao već godinu dana. “Duhovno putovanje” trojice braće kroz Indiju, koji sa sobom nose i gomilu osobne “prtljage” (čitaj problema).

Francisa muči činjenica da mu se obitelj raspala, Peter ima trudnu ženu koju je namjeravao ostaviti, a Jack je upravo izašao iz ljubavne veze (kojoj smo mogli svjedočiti u kratkom filmu Hotel Chevalier). No, na putu do majke (Anjelica Houston) koja se zaredila i boravi u nekoj zabiti Indije, braću izbacuju iz vlaka, te počinje novo potpuno neplanirano putovanje. A da, tu je i jedan bengalski tigar koji terorizira jedno selo.

Wes Anderson

Wes Anderson

Ako ste voljeli ste “Rushmore“, obožavali “Royal Tennebaums“, smijali se do suza na “Bottle Rocket” i ostali zbunjeni nakon “Life Aquatic“, onda znate da je Wes Anderson još jednom snimio vizualnu tragikomediju koja se neprestano igra vašim osjećajima. Od histeričnog napada smijeha, povremenog cakljenja suza u očima, do neprestanog samozatajnog osmjeha koji vam se pojavljuje na licu, priče o (ne)normalnim obiteljima koje vam se uvuku pod kožu da im se neprestano vraćate.
Mi u Idesh! smo ga pogledali već nekoliko puta i moramo priznati da nam je svakim novim gledanjem sve draži. Iako je Anderson već snimio slične filmove, ako se nas pita neka ih do kraja svoje karijere snima svake dvije godine.

Idesh! preporuka:Mi smo ga već gledali nekoliko puta. A vi?
Redatelj:Wes Anderson
Uloge:Adrien Brody, Owen Wilson, Jason Schwartzman
Trajanje:91 minuta

TAGOVIadrien brody darjeeling film Jason Schwartzman owen wilson Paul Thomas Anderson The Darjeeling Limited Wes Anderson

Komentiraj