Film i TV

Gdje je Jessica Hyde?

Aside Banners

David Fincher će režirati cijelu prvu sezonu američke verzije SF serije ‘Utopia’

Piše , Objavljeno

Nakon što je u Velikoj Britaniji postala svojevrsni hit iz sjene, mistična SF serija Utopia dobiti će i svoju američku verziju, a posla se prihvatio vjerojatno najbolji mogući čovjek za to!

utopiaIako to mnogima smeta, mi nemamo nikakvih problema s američkim obradama britanskih hit serija. Shameless je uspio ostati u rangu s izvornikom, House of Cards je svoju originalnu verziju debelo prešišao, a od Utopije ne očekujemo ništa manje od ogromnog uspjeha. David Fincher ima određeni renome i neće nam isporučiti nekakvo jeftino smeće, a koliko god nam se svidjela britanska verzija njegovog novog projekta, moramo priznati da joj ipak nedostaje malo one komercijalne, hollywoodske magije.

Priča o skupini naizgled običnih ljudi koji na različite načine dođu u posjed rukopisa underground stripa The Utopia Experiments te se moraju boriti za živu glavu protiv vrlo moćne organizacije znane samo kao Mreža, gotovo je odmah stekla kultni status, a sama je serija vrlo brzo postala hit među ljubiteljima SF-a, misterije i teorija urote. Rukopisi naime navodno predviđaju neke od najvećih svjetskih katastrofa, tako da je sasvim jasno kakvi su ulozi u ovoj igri, a gledatelji su to znali prepoznati pa je tako krajem proljeća s prikazivanjem krenula i vrlo uspješna druga sezona!

Utopia – trailer prve sezone britanske verzije:

Naravno da je redatelju poput Finchera ovako nešto itekako primamljivo, pogotovo jer on sam i nije neki konceptualac i pisac te uglavnom radi adaptacije tuđih scenarija ili romana (Fight Club, The Social Network, The Girl with the Dragon Tattoo). Za ovaj je projekt pak u pomoć pozvao Gillian Flynn, autoricu romana i scenarija njegovog najnovijeg filma Gone Girl, a on će sam navodno režirati cijelu prvu sezonu, što je trenutno pravi hit među hollywoodskom redateljskom elitom. Cary Fukunaga je to učinio s True Detectiveom, Steven Soderbergh to upravo čini s The Knickom pa zašto ne bi i stari Finchy?!

Sviđa mi se njezin svijet. Sviđaju mi se likovi – sviđa mi se Dennisova [Dennis Kelly, tvorac britanskog originala] iskrenost i ljubav prema šmokljanima. Mislim, oduvijek sam bio obožavatelj teorija urote, ali nikada nisam imao vremena da ih sve zajedno povežem! Ali lijepo je vidjeti da netko jest“, izjavio je Fincher povodom najave rada na američkoj verziji serije Utopia te dodao: “Čudno, ali već sam napravio remake literarne adaptacije i remake televizijske serije. Sada radim literarnu adaptaciju i remake televizijske serije. Ne znam, uzorak mi nije u potpunosti jasan i ne znam što točno radim. Ali siguran sam da će mi put biti osvijetljen. Tvoj posao je njegov kontekst. Ja sam samo hrčak na kotaču!” Oh, Davide, ti ludi, ludi genijalče…

TAGOVIadaptacija britanska verzija david fincher gillian flynn misterija obrada remake sf utopia

Komentiraj