Film i TV

Fight Club na kazališnim daskama

Aside Banners

David Fincher i Trent Reznor navodno rade na ‘Fight Club’ rock operi

Piše , Objavljeno

Jedno od najbitnijih filozofsko-egzistencijalnih djela generacije Y uskoro dobiva svoj stripovski nastavak, a izgleda kako se sprema i rock opera!

fight clubNikako ne treba generalizirati kada se govori o knjigama i filmovima koji su definirali određenu generaciju, ali kada govorimo o generaciji Y (ekipa rođena između 80-ih godina i novog milenija) svakako moramo istaknuti jedan naslov: Fight Club. Kvintesencijalno remek-djelo Chucka Palahniuka usmjereno prema svim izgubljenim dušama velikog potencijala koje jednostavno ne nalaze svoje mjesto u današnjem svijetu vrlo je brzo steklo kultni status, a on se udeseterostručio nakon što je David Fincher 1999. godine snimio istoimeni film s Bradom Pittom i Edwardom Nortonom u glavnim ulogama. Dovoljno je reći kako upravo Fight Club drži desetu poziciju najbolje ocjenjenih filmova na IMDb-u i sve će vam biti jasno…

fight club 1

Toliko fanova uistinu znači nešto, pa nije nimalo čudno što se Palahniuk odlučio vratiti svojem najznačajnijem djelu i to kao autor stripovskog nastavka (čiji se prvi nastavci već mogu nabaviti ako se malo bolje potrudite), a sada su se pojavile neke prilično čvrste informacije kako se radi na još jednom zanimljivom projektu vezanom uz Fight Club svijet. Naime, sam je Palahniku na ovogodišnjem Comic Conu rekao jednom od reportera kako s Davidom Fincherom radi na Fight Club rock operi, a kao glazbeni je faktor u sve uključen jedan jedini Trent Reznor!

Jasno je kako bi Fincher kao redatelj filma, ako takav projekt stvarno postoji i nije nekakva marketinška patka, želio biti aktivno uključen u njega, a naravno da će u tom slučaju povući i Reznora, koji mu je radio glazbu na posljednja tri filma (i obavio fantastičan posao). Priča se i kako bi u ovaj posao trebala biti uključena broadwayska redateljica Julie Taymor, koja iza sebe ima uspješnu kazališnu adaptaciju Kralja lavova i katastrofalnog Spider-Mana (ovo ne moramo niti gledati da znamo koliko je očajno), a radnja same rock opere se navodno fokusira na događaje iz filma, a ne one iz stripovskog nastavka. Eh, neka još ubace Pitta i Nortona i imati ćemo pravo malo kazališno čudo!

TAGOVIbrad pitt chuck palahniuk david fincher edward norton fight club klub boraca trent reznor

Komentiraj