Zabava

novi bats

Aside Banners

DC najavio najveću promjenu dosad – Batman je crnac

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: DC Comics

Došao je i taj trenutak – najveći junak u DC-jevom stripovskom svemiru će promijeniti rasu.

Marvelov najveći junak je već predao masku nekom mlađem i drukčijem, Miles Morales je bio osvježenje kakvo je Marvelov stripovski svemir itekako trebao, a donio nam je i Spiderverse, ideju za 21. stoljeće i priču koja će se pamtiti desetljećima.

Sada je i DC odlučio protresti svoja izdanja i pod Batmanovu krinku staviti Tima Foxa, sina predsjednika Wayne Enterprisea Luciusa Foxa. Luciusa u filmovima glumi Morgan Freeman, sjećaš se tog gospodina sigurno. Radnja će se događati u budućnosti, u godini 2030.

Tim Fox je brat prijašnjeg Batwinga Lukea Foxa. Mini-seriju s novim Batmanom će napisati John Ridley, scenarist Oscarom nagrađenog filma 12 Years a Slave.

Ridley je u intervjuu za New York Times izjavio najveću istinu o vlastitim sinovima.

“Sretni su zbog mene, podupiru me, ali će radije pogledati Black Panthera nego 12 Years a Slave. Dobio sam priliku pisati idućeg Batmana, oni znaju da će novi Batman biti crnac. Svi na planetu mogu mrziti tu ideju, imati problema s tom odlukom, ali ja imam svoju publiku i oni ju već vole.”

Za sve basic bitches koji će reći da je samo jedan Batman i da je njegovo ime Bruce Wayne, očito nisu vidjeli ništa osim mainstream filmova.

Što je zajedničko ovim likovima? Jean Paul Valley, Dick Grayson, Terry McGuinnes, Thomas Wayne, Jason, Todd, Damien Wayne, James Gordon, Tim Drake, Pyotr Roslov, Wayne Williams, Elliott Ness, Clark Kent… Svi su oni bili Batman! Da, čak i Clark Kent. Tako da – smirite strasti.

“Future State: The Next Batman” stiže 5. siječnja, nakon toga će jednom tjedno izlaziti novo izdanje.

TAGOVIbatman dc comics Stripovi