Zabava

Aside Banners

Dead Set – Krv, suze i… još krvi

Dosta je zajebancije, pred nama je Dead Set, serija koja objedinjuje sve što volimo - krv, reality i zombije.

Piše , Objavljeno

Britanci iz godine u godinu sve češće ubadaju odličnim televizijskim projektima koje ne prepuštamo, a Ameri u nedostatku ideja često posežu za britanskom produkcijom pa od nedavno možemo gledati američke inačice odlične “Life on Mars”, očajne “Eleventh Hour” ili čak i naglo ugaslog Showtimeovog pilota “Manchild” u kojem se pojavio i redatelj Kevin Smith. Sve u svemu, Britanci se na svjetskom tržištu potvrđuju vrhunskim proizvodima, a Dead Set je jedan od njih.

dead set

dead set

Horor serije koje smo imali prilike pogledati svih ovih godina gotovo su redovito bile lišene onog trešerskog pristupa horor tematici i ako izuzmemo “Tales from the Crypt” i “Masters Of Horror” nismo imali “čistih” horor serija i ako ćemo baš iskreno, u najboljem su slučaju bili najobičniji trileri. No, sve većim zanimanjem za zombi tematiku koja se posljednjih godina pojavila u britanskoj kinematografiji “28 dana”, “28 tjedana” ili “Shaun of the Dead” (kod nas prevedeno kao «Zora glupih mrtvaca» što bi svakog s imalo dobrog ukusa otjeralo iz iste prostorije u kojoj se DVD nalazi), bilo je samo pitanje vremena kada će se zombiji ušuljati i u serije. E sad, ta serija je napokon tu.

Dead Set trailer

dead set

dead set

Kao mini serija u pet nastavaka, “Dead Set” nedavno se počela prikazivati na E4 i drago nam je obavijestiti vas da je riječ o brutalnoj, krvavoj, splatteričnoj, gorefest zajebanciji koju ne smijete propustiti. Naravno, ako ste fan horora. U suprotnom neke scene mogle bi vas uznemiriti jer nije svatko sklon gledanju scena odgrizenih grkljana.
Britaniju zahvaća val ludosti koja se efektno širi među rajom pretvarajući ih u krvožedne zombije. Cijeli svijet strahuje od ove misteriozne epidemije, to jest, svi osim stanara Big Brother kuće koji nisu ni svjesni da je izvan zidova prava zora živih mrtvaca. No, stvari se lagano mijenjaju kada se kaos ušulja među stanare.

Ono što je Britancima posebno zanimljivo jest to da je u jednoj od uloga i prava voditeljica britanskog BB-a, Davina McCall koja se u jednom trenutku pretvara u zombija i počinje kokati stanare, a između ostalog, u seriji glume i neki pravi stanari koji su prodefilirali kroz show. Pa to je odlično. To je kao da Antonija Blaće napada ove nove klošare i brutalno ih kolje. Na kraju krajeva, nije li upravo to ono što svi želimo vidjeti?

dead set

dead set

Kreator serije je Charlie Brooker koji je otprije poznat kao čovjek sa pomaknutim smislom za humor i nekim rješenjima koja nisu često nailazila na odobravanje čelnika, savršeno je odradio svoj posao i ako ste kojim slučajem pomislili da televizijski projekt ne može biti brutalan kao i film, prevarili ste se. Brooker je tematici pristupio s dužnim poštovanjem i ako već moramo uspoređivati, “28 dana / tjedana kasnije” možda je i najsretnija usporedba po pitanju intenziteta nasilja.

Idesh! preporuka: Hej, serija o zombijima… Kako to propustiti?

TAGOVIbig brother dead set horror serija tv zombi

Komentiraj