Zabava

Aside Banners

Death Proof vs. Planet Terror

Da vas ne bi zamarali odvojenim recenzijama filmova koji su trebali biti cjelina, odlučili smo spojiti ih u jednu recenziju, provesti ih kroz pet ključnih kategorija i donijeti presudu.

Piše , Objavljeno

Da vas ne bi zamarali odvojenim recenzijama filmova koji su trebali biti cjelina, odlučili smo spojiti ih u jednu recenziju, provesti ih kroz pet ključnih kategorija i donijeti presudu.

Redatelji

Tarantino

Tarantino

Tarantino je manga i cijeli svijet s nestrpljenjem očekuje svaki njegov projekt. U karijeri nije imao loš film, a ako jednog dana na crno tržište izbaci kućnu snimku rođendanske proslave, vjerujte da će biti remek-djelo.

Rodriguez je odličan redatelj, ali je u karijeri imao nekoliko prosera kao što su obiteljske nebuloze Spy Kids ili Sharkboy i Lavagirl, no spomenute smo propuste spremni zaboraviti ako nadolazeći projekti Machette i Sin City 2 i 3 budu do jaja. Do onda…

Angažman stare trash garde

Kurt ponovno jaše

Kurt ponovno jaše

Tarantino je uposlio Kurt Plissken Russela zbog čega mu odajemo počast, ali Rodriguez je u jednom filmu udružio Bruce Willisa, Michael Biehna i gotovo zaboravljenog Jeffa Faheya što je samo dva koraka od angažiranja Norrisa i Dudikoffa.

Krv & Nasilje

Tarantino krvavi obračun ostavlja do druge polovice filma dok Rodriguez s rijekama krvi, gnoja i mozga kreće na samom početku. Iako je Tarantino svoj obol grindhouse filmovima odao s puno više osjećaja za detalje, Rodriguez u ovoj kategoriji odnosi pobjedu jer ponovio je ono što su učinili u Od sumraka do zore i to nabrijao do krajnjih granica izdržljivosti.

Ribe

Rose mcgowan

Rose mcgowan

Rodriguez je napravio sve da Rose McGowan učini što iskuliranijom seksi ribom, ali Tarantino je u konačnici svoj dio priče napunio puno boljim komadima pa imamo prilike uživati u Rosario, Vanessi, Sydney i Rose, a šuška se i da je govnoliki Tarantino ubrložio gospođicu McGowan.

Soundtrack

Death proof soundtrack

Death proof soundtrack

U ovoj kategoriji pobjedu odnosi kralj soundtrackova Q. Tarantino. Pažnju koju filmskoj glazbi pridaje od samih početaka svoje karijere Tarantino je ponovno pokazao i u Death Proofu te iza sebe ostavlja kolegu koji je u Planet Terror naglasak bacio na vlastiti angažman u suradnji s ekipom glazbenih pajdaša, od kojih je jedan i Greame Revell s kojim surađivao na Sin Cityu.

Trešmetar

Iako je Rodriguez snimio film daleko prihvatljiviji širokim masama, naš je čovjek ipak stari jazo Tarantino. Neprirodno velikom glavom, pretjerano istaknutom bradom i svakim drugim detaljem svoje ružne gubice.

No, to ne znači da toleriramo ponašanje onih koji odluče pogledati samo jedan od filmova jer na taj će se način ogriješiti pred Bogom i narodom, ali važnije od svega, zanijekati nepobitnu kvalitetu Death Proofa ili Planet Terrora. Živi bili pa pogledali oba filma po nekoliko puta.

TAGOVIbruce willis death proof grindhouse kurt russel planet terror rodriguez rose mcgowan tarantino

Komentiraj