Zabava

Aside Banners

Demons – TV avanture potomka Van Helsinga

Britanci nas sve više zatrpavaju svojim TV projektima. Još jedan u nizu je i mini-serija �Demons�...

Piše , Objavljeno

Demons

Demons

Bit ćemo iskreni, kada smo pročitali zaplet o mladom potomku loze Van Helsing koji glavinja Londonom u potrazi za demonima, priznajemo, bili smo skeptični. Čak štoviše, skepsa je malo za reć’, pomislili smo “o ovom nećemo pisati jer je vjerojatno baš jako wack“. No, kada smo pogledali dvije-tri epizode, zaključili smo da se radi o sasvim pristojnom komadu mini serije za sve fanove “Buffy” ili “Reapera”. Dakle, granični slučaj očajne trešine kojoj treba pristupiti s velikom dozom rezerve.

Demons

Radnja prati mladog Lukea Rutheforda, srednjoškolca koji jednog dana doznaje da potječe iz loze Van Helsinga, vječnih lovaca na demone svih vrsta. Problemi počinju u trenutku kada mu se na vratima pojavljuje stari obiteljski prijatelj i kum, Rupert Galvin koji mladog Lukea podučava tehnikama preživljavanja i lova na demone, vampire, vukodlake i zombije.
Luke za sobom vuče i svoju srednjoškolsku frendicu Ruby koja se protiv svoje volje pronalazi u masi nadnaravnih i teško shvatljivih situacija, ali sve to čini jer ima jaki “kraš” na Lukea. Dakle, u kratkim crtama, ako ste na bilo koji način uživali u sličnim serijama, “Demons” će vam pružiti šest epizoda prihvatljive zajebancije uz sasvim solidan soundtrack (Kaiser Chiefs, Justice…).

Čisto onako, kad smo već kod soundtracka, scena u kojoj Luke spašava Ruby, a u pozadini sviraju Kaiser Chiefs s pjesmom “Ruby” koja nimalo ne pridonosi napetosti situacije, spada među najveće debilane koje smo vidjeli na malim ekranima i samo je to bilo dovoljno da nas potakne na ovaj tekst.
Ukoliko već pripadate krugu fanova, čekirajte službenu stranicu Demonsa gdje možete proučiti sve demone, gostujuće glumce, ako ste baš super zagrijani provjerite flash igru koja čak nije ni loša, a i upoznat ćete se s trivijom vezanom za seriju.

Naša je preporuka, ako imate vremena i strpljenja za ovaj tip tripova, “Demons” bi vas mogla baš dobro zabaviti, a ako nemate živaca za fantazije tipa “Doctor Who” držite se podalje jer serija bi vas mogla opasno naživcirati svojim djetinjastim forama, zapletima i očajno lošim maskama.

TAGOVIdemons serija tv van helsing

Komentiraj