Film i TV

Aside Banners

Denzel Washington protiv ruske mafije u nabrijanom traileru za The Equalizer

Piše , Objavljeno

Antoine Fuqua i Denzel Washington u remakeu kultne kriminalističke serije iz 80-ih o bivšem specijalcu koji želi ispraviti stvari tako da pokoka pola ruske mafije? Može!

equalizer

Kada bismo onako, iz prve morali bubnuti koja je najbolja uloga u karijeri Denzela Washingtona, vjerojatno bi nam bez puno razmišljanja izletilo ime detektiva Alonza Harrisa iz kultnog Training Day. Istina, čovjek je u karijeri odigrao masu izvrsnih uloga, ali beskrupulozni i slatkorječivi gad Alonzo jednostavno iskače. A tko je faca koja stoji iza tog film? Antoine Fuqua, afroamerički kralj trilera i redatelj s vjerojatno najvjernijim prijenosom uličnog kriminalnog miljea na velika platna. I što se onda dogodi kada se ova dva genijalca nakon 13 godina ponovno nađu na istom projektu? Remek-djelo, eto što!

The Equalizer je svojevrsni remake kultne serije iz 1985. godine o bivšem tajnom agentu Robertu McCallu, koji se želi iskupiti za grijehe prošlosti tako da pomaže onima kojima je to potrebno, uglavnom u slučajevima kada ih netko vrlo, vrlo opasan želi ili ubiti, ili vrlo ozbiljno ozlijediti. Fuquova se verzija od originala razlikuje prvenstveno po tome što je njegov McCall daleko vičniji raznom oružju i nasilju, te se nikako ne može reći da je težak na obaraču. Naravno, kada imate lika koji je zadnjih 30-ak godina proveo ubijajući po svijetu, možete očekivate neke prilično nabrijane i cool scene borbe, u što se možete uvjeriti iz ovog trailera!

The Equalizer – trailer:

Robert McCall je u ovoj priči odglumio svoju smrt, te u Bostonu živi mirnim životom kao obični, naizgled neugledni radnik. Jedne večeri susreće mladu prostitutku Teri (Chloë Grace Moretz), koja se spetljala s nekim vrlo opasnim tipovima. McCall joj odluči pomoći i na neki način iskupiti maleni dio grijeha koje je počinio radeći kao tajni agent, no u procesu bez imalo milosti ubija nekolicinu zlikovaca. Na njegovu nesreću, ispostavlja se da se radilo o pripadnicima ruske mafije, čijeg gazdu Teddyja (Marton Csokas) to ne čini nimalo sretnim. A kada ruska mafija nije sretna, znate što vam slijedi!

equalizer 1

Čak i najkritičniji među nama moraju priznati da ovo izgleda jako dobro. Denzel i dalje drži korak s Liamom Neesonom u borbi za titulu najboljeg srednjovječnog akcijskoj junaka, a uz razigranu Fuquaovu režiju i osjećaj za brutalnost kriminalnog svijeta, te slatku Chloë (nadamo se da će napokon početi i glumiti), teško je ne nadati se ponajboljem trileru ove godine.

Film u kina dolazi 26. rujna, što će nam leći kao budali šamar nakon svih ovih ljetnih CGI blockbustera…

TAGOVIantoine fuqua denzel washington the equalizer trailer triler

Komentiraj