Zabava

Aside Banners

Deset lica Brad Pitta

Konačno nešto i za ljepši spol. Idesh! vam donosi deset najboljih uloga u dosadašnjoj karijeri Brada Pitta, po mnogima (uglavnom ženama), ljepšeg dijela slavnog Brangelina para.

Piše , Objavljeno

William Bradley “Brad” Pitt rođen je prije 44 godine, slavni je holivudski glumac, producent, aktivista i prema mnogim izborima ženskih magazina on je “sexiest man alive”. Međutim, čovjek je u dosadašnjoj karijeri snimio niz impresivnih filmskih uloga, a mi u Idesh! Magazinu predstavljamo vam deset najboljih likova koje je utjelovio.

Činjenica da ni za jednu nije dobio Oscara, najbolje govori o toj nagradi kao o čistom i nepatvorenom smeću. Dame uživajte.

Paul Maclean (A River Runs Through It)

Brad Pitt kao Paul Maclean

Brad Pitt kao Paul Maclean

Paul je zajedno sa starijim bratom Normanom odrastao na prekrasnim rijekama Montane, pod budnim okom oca prezbiterijanskog svećenika. I dok jutra provode u školi, proučavajući vjeru, svako popodne odlaze na pecanje.
No, godine prolaze Norman maturira i odlazi u veliki grad na koledž, dok Paul ostaje u rodnom gradu, radeći kao novinar, odajući se kockanju i piću i to u vrijeme kada su oba poroka bila striktno zabranjena, u doba Velike krize.
Problematični mlađi sin, još više dolazi u sukob sa mještanima i lokalnom policijom kada započne svoju vezu s Indijankom Jessie. Kao i sve neshvaćene lutalice, Paul završi tragično, ostavivši veliku tugu u bratovom životu.

Early Grayce (Kalifornia)

Brad Pitt kao Early Grayce

Brad Pitt kao Early Grayce

Alfa-mužjak, priprosta seljačina, karizmatični nasilnik, koji ženu Adele tuče “jedino kada zasluži”,a njihov seks uglavnom poprima oblike silovanja. Early i Adele, pridruže se yuppieju Brianu i njegovoj djevojci u obilasku slavnih mjesta gdje su se dogodila neka od najužasnijih ubojstava u SAD-u, o kojima Brian piše knjigu.
Međutim, Early je i hladnokrvni ubojica, no nije pametni manipulator, za njega je ubojstvo način kako doći do novca za benzin ili kako se otarasiti dosadnog i napornog gazde koji mu je zaprijetio izbaciti ga iz kamp kućice u kojoj živi. Brutalan i nasilan, Early je jednostavan čovjek i predator na vrhu hranidbenog lanca.

Floyd (True Romance)

Brad Pitt kao Floyd

Brad Pitt kao Floyd

Cimer Dick Ritchieja, inače prijatelja Clarence Worleya koji zajedno sa svojom suprugom / kurvom Alabamom dolazi u Los Angeles kako bi u Hollywoodu prodao kofer pun kokaina.
Floyd je napušeni hipik, flegmatična i lijena mrcina, koji vrlo rijetko ustaje iz kreveta, pored kojega se u svakom trenutku nalazi bong u obliku medvjeda prepun raznoraznih miomirisnih trava.
Urnebesan frajer koji se igrom slučaja nađe u središtu policijsko-mafijaškog obračuna, svojom je iskrenošću, ležernošću vrlo brzo nakon pojavljivanja, postao jedan od najsmješnijih likova svih vremena.

Brad Pitt kao “Floyd” u True Romance

David Mills (Se7en)

Brad Pitt kao David Mills

Brad Pitt kao David Mills

Mladi, nadobudni, impulzivni, arogantni detektiv koji se sa suprugom preselio u New York. Zajedno sa starijim kolegom Williamom Somersetom, kojega od mirovine dijeli sedam dana, dobiva slučaj manijakalnog ubojice koji ubije ljude po shemi sedam smrtnih grijeha.
Njih dvojica se isprva ne podnose, zbog totalno različitih karaktera, no kako se broj žrtava povećava, animozitet opada. Zajedno s John Doeom, koji se predao policiji, odlaze u pustinju gdje ih dočeka paket s glavom Millsove trudne žene Tracy. Srdit, zaprepašten i shrvan tugom, Mills ga ubija i tako se upotpunjuje svih sedam smrtnih grijeha.

Jeffrey Goines (Twelve Monkeys)

Brad Pitt kao Jeffrey Goines

Brad Pitt kao Jeffrey Goines

Slavni vođa terorističke bande 12 majmuna, borac za prava životinja i protivnik konzumerizma, koji će u nedalekoj budućnosti osloboditi virus koji će pobiti gotovo cijeli ljudski rod, a preživjele natjerati da žive duboko pod zemljom poput krtica i štakora.
Sin slavnog virologa Dr. Goinesa, kojega je otac smjestio u ludnicu gdje upoznaje Jamesa Colea, poslanog iz budućnosti upravo kako bi ubio Jeffreya i tako spriječiti smrt skoro pet milijardi ljudi. Poremećenog uma, priviđaju mu se stvari i paranoičan, no prije svega veliki kriminalni um, pametan, temeljit u provođenju svojih suludih planova o istrebljenju ljudi.

Tyler Durden (Fight Club)

Brad Pitt kao Tyler Durden

Brad Pitt kao Tyler Durden

Autonomaš, veliki mrzitelj konzumerizma, karizmatični psihopat i idealni alter ego svakom muškarcu. Radi noću kada se bori protiv multinacionalnih kompanija, piša u juhe, ubacuje porniće u crtane filmove, krade salo nakon liposukcija od kojega pravi kvalitetne sapune i kasnije ih prodaje tim istim ljudima.
Jedan je od dvojice suosnivača Kluba boraca, a kasnije i Projekta Mayhem čiji će se članovi boriti protiv svakog oblika konzumerizma te u konačnici srušiti modernu civilizaciju. Tyler o sebi:”Ja izgledam kako bi ti htio izgledati, ja jebem kako bi ti htio jebati, ja sam pametan, sposoban i najvažnije, ja sam slobodan na načine kako ti nikada nećeš biti.”

The Tyler Durden Way of Life

Mickey O’Neill (Snatch)

Brad Pitt kao Mickey O'Neill

Brad Pitt kao Mickey O’Neill

Irski Ciganin, boksač, čiji je broj primljenih udaraca veći od, ionako velikog, broja tetovaža na njegovom tijelu. Nakon što iznenađujuće pobjedi lokalnu boksačku zvijezdu, čiji su promotori Turkish i Tommy, mafijaški gazda Bricktop odluči poštedjeti živote navedenoj dvojci ako će ako će Mickey ponovi boksati, no ovaj puta mora izgubiti.
Iako nepouzdan, nakon što mafija zaprijeti njegovoj obitelji, Mickey pristane izgubiti meč u četvrtoj rundi. I dok se cijela radnja vrti oko rijetkih krvavih dijamanata, Mickey odluči osvetiti smrt svojih najbližih, zaraditi na meču kojega će na kraju dobiti i zauvijek poraziti Bricktopa. Lud.

Rusty Ryan (Ocean’s Eleven)

Brad Pitt kao Rusty Ryan

Brad Pitt kao Rusty Ryan

Najbolji prijatelj i desna ruka Danny Oceana. Detaljan i temeljit, zadužen za okupljanje slavne 11-torice, koji će u tri navrata izvesti nevjerojatne pljačke. Dok mu je prijatelj bio u zatvoru, pao je na niske grane i novac zarađivao učeći holivudske klince kartanju.
Čovjek od povjerenja, pripadnik stare škole lopova, poput starih revolveraša nakon dolaska civilizacije na zapad. Uvijek nešto jede, užasan je poslovni čovjek, hoteli koje je otvorio propali su, a dok je Danny čovjek od ideja, Rusty je osigurač i glavni zaštitnik prijatelja. Jednom riječju čovjek je COOL.

Rusty Ryan

Richard Jones (Babel)

Brad Pitt kao Richard Jones

Brad Pitt kao Richard Jones

Nakon smrti njihovog trećeg djeteta, Richard i Susan odlaze u Maroko, kako bi pokušali vratiti vjeru u njihov brak koji je prepun gnjeva, frustracije i krivnje. Tijekom turističke ture zalutali metak pogodi Susan, te ih odvezu u ruralno mjesto gdje lokalni doktor održi ranjenu suprugu na životu.
Dolaskom noći, autobus s prestrašenim turistima napusti selo i ostave bračni par na milost sudbine, koji punih pet dana zajedno proživljavaju agoniju, pronalaze izgubljenu vjeru u brak (slavna scena pomaganja pri mokrenju), vjeru sve dok se ne umiješa politika i marokanske vlasti napokon ne pošalju helikopter kako bi prevezli Susan u bolnicu.

Jesse James (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford)

Brad Pitt kao Jesse James

Brad Pitt kao Jesse James

Jesse James bio je iskonski američki odmetnik, a s obitelji neprestano se selio, živio kao Thomas Howard, a njegova djeca nikada nisu znala očevo pravo ime.
Zbog poremećaja očnog živca neprestano je žmirkao, nedostajalo mu je pola srednjeg prsta lijeve ruke, a zajedno s bratom Frankom pljačkao je i ubijao sve koji su mu se našli na putu. Bio je pametan, mudar, ali i brutalni sadista, koji nikome nije vjerovao i nikada nije viđen bez svog pištolja. Ubijen s leđa nenaoružan od izdajnika i kukavice Roberta Forda, kojeg je smatrao prijateljem.

Jesse James

TAGOVIbrad pitt glumac jesse james tyler durden uloge

Komentiraj