Zabava

Aside Banners

Deset serija koje nisu smjeli ukinuti (Part 2)

Uživali ste, baš je bilo najnapetije a tada su vam dušmani uskratili zadovoljštinu i prekinuli seriju koju ste željno iščekivali svake srijede u 23:15...

Piše , Objavljeno

Uživali ste, baš je bilo najnapetije a tada su vam dušmani uskratili zadovoljštinu i prekinuli seriju koju ste željno iščekivali svake srijede u 23:15…

Dugo očekivani drugi dio napokon je tu… prethodni nastavak

1. FIREFLY (FOX)

Iako su prijašnji projekti Joss Whedona (Buffy & Angel) bili aposlutni hitovi, Firefly je podbacio unatoč originalnoj premisi. Radnja je pratila grupu odmetnika koji brodom Serenity istražuju novi zvjezdani sustav godine gospodnje 2517. Posebno se isticala kombinacija SF-a i westerna, no čini se da je to ipak bilo previše za prosječnog gledatelja pa je serija ukinuta nakon samo 11 epizoda. S druge strane, DVD izdanje je razgrabljeno, a i film Serenity prihvaćen je od strane kritike i fanova serije.

2. DEAD LIKE ME (SHOWTIME)

I Hrvati su imali prilike pratiti ovu seriju na malim ekranima. Radnja prati osamnaestogodišnjakinju Georgiu Less koju jednog dana usmrti zahodska daska sa svemirske stanice “Mir”. U tom trenutku ona postaje “kosac” i njen je posao da zalutale duše preminulih što mirnije prebaci na drugi svijet. Priča je morbidna, originalna (iako se lagano naslanja na djelo Piers Anthonya “On A Pale Horse”) i mlako prihvaćena od strane gledatelja pa je serija doživjela samo dvije sezone.

3. WONDERFALLS (FOX)

Ponovno prečudna za prosječnog Američkog gledatelja. Jaye Tyler je visoko obrazovana no zapela je kao prodavačica u dućanu sa suvenirima. Svoje dane provodi u razgovoru sa voštanim figurama koji ju svako malo šalju na zadatke ne bi li pomogla ljudima kojima je pomoć potrebna.

Bryan Fuller je jedan od tvoraca ove izvanredne serije i mogu se povući paralele sa njegovim “Dead Like Me”. Ljubitelji morbidnog moraju se redovito miriti s činjenicom da svijet showbusinessa ne funkcionira na njihovoj valnoj duljini. Another one bites the dust!

4. ARRESTED DEVELOPEMENT (FOX)

Iako je serija imala službeni završetak, ista je završena zbog izostanka većeg interesa za dogodovštine disfunkcionalne obitelji. Snimana kao dokumentarac (u stilu “Curb Your Enthusiasm” ili “The Office”) i sa nešto pomaknutijim humorom, stvorila je bazu poklonika, ali to ipak nije bilo dovoljno za nastavak unatoč ponudi Showtimea da seriju nastavi.

5. INVASION (ABC)

Mnogi su je pratili i u jednom trenutku zaključili da nešto ozbiljno ne štima sa scenarijem. Stvari se odjednom počinju odigravati prebrzo i čini se kao da su scenaristi pokušali nagurati previše u prekratko vrijeme. Činjenica je ta da se Invazija trebala razvući u 5 sezona, ali zbog izostanka financijske podrške sve je natrpano u posljednjih 5 epizoda što je stvorilo osjećaj nedorečenosti i specifično ozračje karakteristično za filmove u režiji Antuna Vrdoljaka koji obožava izbaciti prvo trosatni film, a nakon njega dvanaest-satnu verziju istog.

Pročitaj i:Deset serija koje nisu smjeli ukinuti 1 >> Najbolje serije u 2007. godini >> Najbolje teen sapunice >> Nove TV serije >> Trava | Weeds Heroji | Heroes Izgubljeni | Lost Zovem se Earl | My Name is Earl i druge serije >>

TAGOVIabc arrested developement bryan fuller dead like me firefly fox invasion serija showtime tv wonderfalls

Komentiraj