Film i TV

Stvarno?

Aside Banners

Desetljećima stari filmovi koji, eto baš sada dobivaju svoje nastavke

Piše , Objavljeno

Hollywoodu je i službeno ponestalo ideja prije nekih 10-ak godina, a do sada su to uspješno skrivali iskorištavanjem svakog superjunaka na kojega su naišli. No voda je došla do grla…

nastavci filmova

Bome, koliko god se činilo nevjerojatno, i superjunaka polagano ponestaje. A nakon što su uvidjeli da od remakeova nema ništa i da je to jedan vrlo dobar način da se spuši brdo love na smeće od filmova, producenti su se okrenuli drugoj strani, te počeli njuškati po klasicima iz 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća. Probrali su tako nekoliko velikih hitova onoga doba, provjerili jesu li njihovi glavni glumci još uvijek među živima i aktivnima, te krenuli u realizaciju megaprojekata, koji garantiraju uspjeh na kino blagajnama. Barem u njihovim ludim glavama…

1.  Beverly Hills Cop 4

nastavci filmova

Posljednji je nastavak vrlo uspješne franšize o policajcu s Beverly Hillsa snimljen davne 1994. godine, a iako je njegova glavna zvijezda Eddie Murphy i dalje bio na vrhuncu slave, film je ispao vrlo smrdljiva hrpa smeća, koja nije niti zaradila neke značajnije pare na kino blagajnama. Zato se na neko vrijeme odustalo od cijelog tog koncepta, a Murphy je polagano ali sigurno počeo tonuti, da bi prije nekoliko godina napokon dotaknuo dno. A kako se ono kaže: “Kada si na dnu, ne možeš nikuda nego gore!

Eddie Murphy se zadnjih par godina okrenuo glazbi, i to reggaeu!

Eddie Murphy se zadnjih par godina okrenuo glazbi, i to reggaeu!

E pa, u slučaju Eddieja Murphya, niti to nije sasvim sigurno, jer s obzirom na današnju publiku, vrlo bi se lako moglo dogoditi da ovaj nastavak potone u kinima. To bi bio još jedan vrlo neugodan udarac producentu Jerryju Bruckheimeru, čiji je Lone Ranger ovoga ljeta pljusnuo gore nego naša ekonomija. Teško je zapravo predviđati kakav bi uspjeh ovaj film mogao postići, ali mi ćemo mu dati i više nego darežljivih 20% šanse da se nekako izvuče.

2. Triplets

nastavci filmova

No nije to jedini as u rukavu Eddieja Murphya, a ako išta, mora mu se priznati da ne zna za odustajanje. Naime, vrlo je izgledno snimanje nastavka jedne od komedija s najglupljom premisom svih vremena, legendarnih Twinsa. Da, da… vraćamo se natrag u 1998. godinu, kada je Arnold Schwarznegger vladao američkim kino dvoranama, a publika ga je pušila u kakvom god se smeću pojavio. Takva je bila i komedija Ivana Reitmana, gdje je Mister Universe glumio uz malenoga Dannya DeVita, i to ni manje ni više nego brata mu blizanca. Bez obzira na tu nevjerojatnu priču, Twinsi su bili veliki uspjeh, a sada bi im se mogao pridružiti još jedan član.

Karizma Dannya DeVita daje nam nadu da ovo neće biti totalna katastrofa

Karizma Dannya DeVita daje nam nadu da ovo neće biti totalna katastrofa

Bijeli gorostas i bijeli patuljak mogli bi tako dobiti davno izgubljenog brata blizanca: crnog Eddieja Murphya! Iako se čini kao nešto od čega bi nam mozak mogao implodirati, ovo je zapravo izvanredan marketinški trik, jer bismo rado voljeli čuti kakvu su to ludu priču smislili scenaristi. Samo zbog toga šanse za uspjeh procjenjujemo na uistinu velikih 30%.

3. Top Gun 2

nastavci filmova

Stvarno? Nije li nam jedno alfa-mužjačko sranje o dvojici najboljih vojnih pilota na svijetu, koji se cijeli film nadjebavaju, da bi na kraju postali najveći prijatelji i spasili svijet, bilo dovoljno? Očigledno nije, jer veliki um Jerrya Bruckheimera vidi samo potencijal za zaraditi novce, a borbeni zrakoplovi, sunčane plaže i ocean, te Tom Cruise u glavnoj ulozi, mirišu na mnogo zelenjave.

Niti Iceman više nije toliko leden kao prije 30 godina...

Iceman? Prije Old-weirdman!

Maverick i Iceman tako bi se još jednom mogli naći cockpit do cockpita, i to gotovo 30 godina nakon originala. Drugim riječima, gledali bismo pokušaje dvojice danas srednjovječnih tipova, koji sebi i svijetu pokazuju tko je veći muškarac. I dok Tom Cruise nekako i može isfurati tu ulogu (pošto ga oni scijentolozi mažu freaky vanzemaljskim mastima za pomlađivanje), Val Kilmer izgleda kao buhtla koja je pojela Stevena Seagala, tako da teško vidimo kako bi ovo moglo uspjeti. Šanse su stoga vrlo neugodnih 10%, da neće doći do velike i neugodne sramote za sve koji su uključeni u rad na filmu.

4. Army of Darkness 2

nastavci filmova

O ovom smo filmu pisali prije nekoliko dana, ali spomenuti ćemo ga još jednom, jer realno ima najviše šanse za uspjeh. Točnije, imao bi da se već nije pojavio remake Evil Deada, koji bi i sam uskoro mogao dobiti nastavak. Dakle, osim što postoje dva Evil Deada koji su originali, uskoro će biti i dva koja su remake i njegov nastavak, a u cijelu se priču uključuje i Army of Darkness, koji je zapravo Evil Dead 3, te njegov nastavak, koji bi po tome bio Evil Dead 4 originalne trilogije, iliti Army of Darkness 2. Jasno je stoga kako bi se potencijalna publika mogla zajebati…

Na svu sreću, Bruce Campbell je dobro ostario

Na svu sreću, Bruce Campbell je dobro ostario

Ipak, Sam Raimi i Bruce Campbell jesu legende (koliko god neki tvrdili suprotno) i bez problema bi mogli vratiti onu magiju fantasy horor komedija s kraja prošlog stoljeća. Priča bi vjerojatno bila nekakva spaljevina s mnoštvom bizarnih situacija, a i sam Campbell je dao ideju o svom liku kao starcu, koji se protiv zombija i demona bori štapom za hodanje. Zbog svega toga dajemo ovom filmu 50:50 da će uspjeti, a iskreno se nadamo da će se to i ostvariti.

5. Beetlejuice 2

nastavci filmova

Bubimir se vraća! E, zbog ovoga smo, priznajemo, stvarno sretni! Tim Burton je nekoć radio uistinu kvalitetne i originalne filmove, koje su ljudi čak i željeli gledati, a među najpoznatijima je ostao Bubimir. Taj duh/demon u prugastom odijelu, kojega je genijalno odglumila tadašnja megazvijezda Michael Keaton, postao je instant klasik i jedan od onih filmova za koje smo se nadali da će jednom dobiti svoj nastavak. Prvi su draftovi Bubimira na Havajima već tih davnih godina počeli kružiti Hollywoodom, ali ništa se od toga nije ostvarilo.

Nikako nam nije jasno zašto nikada nisu snimili nastavak ovakve genijalne priče?

Nikako nam nije jasno zašto nikada nisu snimili nastavak ovakve genijalne priče?

No, kako karijera Tima Burtona zadnjih godina baš i ne blista, a za Michaela Keatona do sada nismo znali je li uopće živ, pokazala se potreba za vraćanjem upravo ovog antijunaka na velika platna diljem svijeta. Nadamo se da će se sve na kraju nekako posložiti i da ćemo dobiti nove i zabavne pustolovine manijakalnog duha, a u tom slučaju predviđamo iznimno visokih 40% šanse za uspjeh.

6. Blade Runner 2

nastavci filmova

I dok je nastavak Bubimira nešto čemu se iznimno veselimo, drugi dio Blade Runnera to nikako nije. Štoviše! Priča kultnog, 30 godina starog SF-a Ridleyja Scotta zaokružena je i završena onako kako spada i uopće nas ne zanima je li Deckard replikant ili ne. Za one koji nekim kozmičkim čudom nikada nisu gledali Blade Runnera, radnja se vrti oko murjaka Deckarda (Harrison Ford), specijaliziranog za lov na replikante, iliti ljudske klonove koji služe kao jeftina radna snaga. Tokom filma on će otkriti mnoge tajne tog pokvarenog distropijskog društva bliske nam budućnosti, a svoj filmski život završava upravo onako kako treba.

Harrison Ford ovih će dana glumiti u bilo čemu, samo da ga netko pozove...

Harrison Ford ovih će dana glumiti u bilo čemu, samo da ga netko pozove…

Ali onda se od nikuda javi stari prdonja Ridley Scott i svijetu obznani da bi on snimao nastavak, u priču uključi i scenarista Green Lanterna Michaela Greena, te u cijeli projekt pozove i ostarjelu zvijezdu Harrisona Forda, koji, s obzirom da pod zadnje prihvaća glumiti u bilo čemu, daje zeleno svjetlo i za ovaj nastavak. Sve u svemu, ovaj film ima 50:50 šanse da uspije, a mi bismo vrlo rado voljeli da nekakva viša sila ipak spriječi nastanak te abominacije.

Izvor

TAGOVIblade runner 2 filmski klasici jerry bruckhemier kultni filmovi nastavci popularnih filmova policajac s beverly hillsa ridley scott sam raimi

Komentiraj