Film i TV

Povratak kralja

Aside Banners

Disney i Jon Favreau nas ponovno vraćaju u djetinjstvo remakeom ‘Kralja lavova’

Nakon fantastičnog uspjeha filma The Jungle Book, ista ekipa će raditi remake još jednog svevremenskog klasika!

Piše , Objavljeno

Moramo priznati kako Disney u posljednjih par godina stvarno rastura, a izgleda kako im je sve čega se dotaknu predodređeno za ogroman uspjeh. Osim što su pokupovali sve vrijedno što se dalo pokupovati, bacili su se i na remakeove i igrane varijante mnogih svojih animiranih klasika pa su tako dobar posao započeli s Maleficent i Cinderellom, a zakucali ovogodišnjim megahitom The Jungle Book, koji je u cijelom svijetu samo na kino-blagajnama digao gotovo milijardu dolara. Ista ekipa se sada okupila i na remakeu jednog drugog klasika, koji ima potencijal biti još veća uspješnica.

Naime, Disney i redatelj/scenarist Jon Favreau su objavili kako se krenulo s pretprodukcijom remakea animiranog kulta The Lion King, crtića koji je 1994. godine izdominirao svjetskim kino-blagajnama i postao jedan od omiljenih filmova generacije. Zaradio je nešto manje od milijarde dolara diljem svijeta (uz inflaciju je to u današnjoj lovi i daleko više), a zaradio je i dva Oscara, za najbolju originalnu pjesmu (Can You Feel the Love Tonight) i najbolju glazbu te dva Grammya, a sam se soundtrack prodao u 14 milijuna primjeraka. 1997. godine je slijedila i megauspješni brodvejski mjuzikl koji se i dan-danas igra te ga je do sada diljem svijeta pogledalo 85 milijuna ljudi, a sve je to dovoljno da netko pametan kaže kako se na ovoj priči može zaraditi još brdo love. Remake time!

favreau

Za sada se ne znaju nikakvi konkretni detalji, ali vjerojatno je kako će Jon Favreau i njegova ekipa koristiti revolucionarnu tehnologiju koja je korištena u The Jungle Booku, osim što ovaj put neće biti niti jednog stvarnog lika (ili možda hoće?!). Zna se kako će se sigurno reciklirati barem jedna-dvije klasične pjesme (to svakako mora biti Can You Feel the Love Tonight), a za sve ostalo ćemo morati još malo pričekati. Inače, Favreau već radi na nastavku The Jungle Booka, a za 2017. godinu je najavljena i igrana varijanta također kultnog The Beauty and the Beast sa Emmom Watson kao Belle, tako da Kralja lavova vjerojatno nećemo gledati prije 2018. godine. A dobro, imati ćemo se s čime zabaviti…

TAGOVIanimirani crtić disney hans zimmer jon favreau kralj lavova remake the lion king

Komentiraj