Zabava

Aside Banners

Diyala –

Dugo očekivani album kraljice trip-hop podzemlja objavljen je u studenom ove godine za slovensku etiketu CPZ Records. Na albumu se nalazi 14 pjesama uključujući i hit singl "Raw".

Piše , Objavljeno

Diyala je MC-pjevačica iz Varaždina, palestinskog porijekla. Dio svog djetinjstva i mladosti provela je u New Yorku gdje je otkrila ljubav prema hip-hop glazbi.

Diyala i njezin album “Rapstract” ne sjaje ko krom na skupocjenim automobilima razvikanih zvijezda, a još manje kao zlato i novac koji su klasična stereotipna ikonografija rap scene. Diyala je mračna, surova i duboka, put njezine glazbe ne vodi “in tha club”, ovdje nema crvenog tepiha do partyja tjedna. Njen zvuk vas vodi u dio noći kad je kraj zabave, kad novi dan još nije započeo, kad su prostor i vrijeme rezervirani za sjene i noćne more.

RAW

Diyala je djevojka koja na svijet i glazbu gleda na svoj način, na način koji si većina ljudi zamišlja u najluđim snovima. Nije je strah porušiti sve granice prilikom stvaranja svog glazbenog stila, te je zbog toga njen zvuk teško smjestiti u jednu glazbenu kategoriju.

Evo što Diyala kaže o svom prvijencu:
“U posljednih 10 godina s underground scene na mene su djelovali raznovrsnot glazbenih stilova i ljubav prema hip-hopu i to se sve skupa stopilo u Rapstract.
Umjetnički pojam apstraktnog kao nedefiniranoga, refreni naglašeni metaforama, razigranost intonacije i boje vokala su osnova u raspletu mojih najsnažnijih i najdubljih emocija.”

Producenti koji su sudjelovali na albumu:NMC (Hrvatska), Sleepgolfer (Hrvatska), Xcirey (BiH), Billy (BiH), Reverse Engineering (švicarska), Agent 0.03 (Hrvatska).

Diyalina službena stranica >>
Diyalin MySpace profil >>

TAGOVIalbum diyala glazba hip hop rap

Komentiraj