Film i TV

Kakav luđak

Aside Banners

Dobili smo i prvog WoW igrača koji je dogurao do Levela 90 bez da se maknuo iz Startne zone

Piše , Objavljeno

Ako već ne možeš biti najbolji među 10-ak milijuna igrača u “normalnoj” igri, budi prvi koji će postići uspjeh za koji nitko drugi nije niti znao da se može postići!

pandaren

Kultni World of Warcraft već je napunio 10 godina, a i dalje nas tu i tamo uspije iznenaditi. Nakon što smo prije par tjedana dobili prvog igrača koji je ostvario svih 2 057 dostignuća u igri, te tako ušao u legendu, sada smo dobili i sasvim neobičnog junaka, koji je postigao nešto za što nitko od igrača, pa čak niti tvoraca same igre nije mislio da je moguće ili se nije nadao da je netko uistinu toliko lud da to i proba izvesti!

Igrač zvan Doubleagent postao je tako prvi igrač na svijetu, koji je svog lika uspio dogurati do trenutne maksimalne razine napretka (iliti, Level 90), bez da se maknuo iz Startne zone, te pritom uspjevši ostati neutralan. Sve je počelo u rujnu 2012., kada je krenuo igrati kao pripadnik rase Pandaren (izgledaju kao… pa, kao pande), koji kao i svaki novi lik započinje igru u Startnoj zoni, gdje upoznaje svoje mogućnosti i rješava neke lakše zadatke. Pandareni tu mogu ostati do razine 10, kada moraju odabrati hoće li se prikloniti Alliance ili Horde strani, te krenuti u opasni svijet pun čudovišta, tamnica i makljaže.

doubleagent

No, Doubleagent je napravio nešto što nitko drugi do sada nije niti pokušao (dobro, možda JE pokušao, ali nije uspio), te ostao neutralan u svojoj Startnoj zoni, polagano razvijajući svoj lik na najsporiji i vjerojatno najdosadniji način u igri: sakupljanjem biljaka i rudarenjem. S obzirom da ovakvi pothvati nose po bijednih 20-30 bodova iskustva, za doći do razine 90 trebala su mu ukupno 173 i pol cijela dana (iliti nevjerojatna 4 164 sata). Naravno, pošto igra nije bila namjenjena za takav pothvat, morao se koristiti nekim trikovima i anomalijama, pa je tako umirao uistinu mnogo puta kako bi mogao doći do zapadnog dijela Wandering Islea (Startna zona za Pandarene), iz kojega sad više ne može otići!

Level 90 @ Wandering Isle – video pothvata:

Je li ovo jedan od najvećih gubitaka vremena koje smo ikada vidjeli ili pothvat vrijedan divljenja, teško je reći, ali Doubleagent će nastaviti svoj put i nakon skorašnjeg izlaska nove ekspanzije. Mi se pak ne možemo oteti dojmu da smo nešto ovako već vidjeli i da smo se valjali od smijeha…

TAGOVIbizarno igrač igrica luđak postignuće warcraft World of Warcraft

Komentiraj