Zabava

Tamna strana Flandersa

Aside Banners

Dobroćudni Ned Flanders iz ‘Simpsona’ ima svoj bend, a dečki rokaju opasni hardcore metal

Nema bolje sprdnje nego uzeti popularni lik s malih ekrana i prenijeti ga u stvarnost, ali kao njegovu čistu suprotnost. Okilly Dokilly je zato savršeno pogodio!

Piše , Objavljeno

Omiljeni nam se Simpsoni emitiraju već sigurno 3-4 milenija i iznjedrili su toliko pop-kulturnih referenci da bismo mogli stvoriti vlastiti maleni svijet na njihovoj bazi (što neki i rade), a sami su likovi inspiracija mnogim pojedincima i grupama diljem planete, od gotovo kultnog statusa Milhousea među nešto staloženijim pankerima pa sve do njemačkih powerviolence metalaca Kenta Brockmana. No nitko od njih se nije uspio probiti u mainstream i zakačiti malo više ljudi… sve dok se nije pojavio Okilly Dokilly!

Bend je nastao prošle godine, a temelji se na načelima legendarnog Neda Flandersa, prvog susjeda Simpsonovih i vjerojatno najpozitivnijeg, najdobroćudnijeg i najbogobojaznijeh pojedinca koji je ikada paradirao malim ekranima. Osim toga, Ned je poznat po svojem riđem brku, isklesanom tijelu i činjenici kako sve što govori govori u formi iritantnih poštapalica i rima, koje posebno dižu tlak upravo Homeru. No Ned nije sve med i mlijeko… ponekad, kada stvari jednostavno izmaknu kontroli, i ovaj se dobroćudni veseljak nađe na putu tame i izgubi kontrolu, a upravo se tom stranom Neda bave momci iz Okilly Dokillya.

Okilly Dokilly – White Wine Spritzer:

Njih petorica, koji su svi odjeveni i pokušavaju izgledati kao Ned (a imaju i imena poput Red Ned i Bled Ned), rokaju malo žešći hardcore, često koristeći ono što je sam Ned rekao kao inspiraciju i riječi svojih pjesama. Nedavno su izbacili i album prvijenac, Howdilly Doodilly, a sudeći po reakcijama publike, čini se kako su uspjeli zaintrigirati javnost. Stvarno, dečki nisu samo jeftini gimmick, već stvarno izgledaju i zvuče dobro, pa svakako idu na našu listu za ispoljavanje agresije nakon napornog radnog dana ili silovanja od strane nižih bića poput vozača koji se ne znaju prestrojiti pa naprave kolonu od 3 kilometra usred grada. Bravo, majstore!!!

TAGOVIglazba metal ned flanders okilly dokilly punk Simpsoni simpsons

Komentiraj