Film i TV

Pravi Walter White

Aside Banners

Dokumentarac tjedna: Priča o pravom Walteru Whiteu

Piše , Objavljeno

Dok je hit serija Breaking Bad tek počinjala, karijera pravoga Waltera Whitea već se bližila kraju. VICE donosi priču o uistinu neobičnoj sličnosti fikcije i stvarnosti.

walter white

Walter White će još dugo ostati simbolom jednih od najbolje napisanih i odglumljenih (Bryan Cranston) televizijskih likova svih vremena, a doživljaji ovog bivšeg profesora kemije, koji stjecajem okolnosti postaje proizvođač najboljeg metha na jugozapadu SAD-a, još će se generacijama vrlo rado gledati na malim ekranima, računalima i drugim uređajima. I dok je Breaking Bad 2008. godine polagano kretao u svoj pohod na televizijski tron, u saveznoj se državi Alabama jedan drugi narko kralj bližio svome kraju. Njegovo ime: Walter White!

Sličnost između stvarnosti i fikcije u ovom je slučaju gotovo nevjerovatna, a još je zanimljivije da u ovom slučaju stvarnost nije bila inspiracija za seriju. Dakle, Walter White iz Alabame, danas 56-godišnji čovjek kojega je spasila novopronađena vjera u Isusa, krajem je 80-ih godina prošloga stoljeća počeo proizvoditi meth, a ono što je započelo kao način da se skupi nešto love sa strane, uskoro je postalo unosan biznis. White je u priču uveo i svog prijatelja, koji se bavio distribucijom, dok je on sam usavršavao formulu i ubrzo postao jedan od najvećih proizvođača ove droge na području jugoistočnog SAD-a, s robom iznimne kvalitete. Ostatak priče i donekle sretan kraj, možete pogledati u kratkom dokumentarnom filmu ekipe iz VICE-a.

The Real Walter White – kratki dokumentarac: 

TAGOVIBreaking Bad dokumentarac tjedna meth vice Walter White

Komentiraj