Zabava

Uljepšavanje vagine

Aside Banners

Dokumentarac tjedna: The Perfect Vagina – traganje za savršenom vaginom

Piše , Objavljeno

Žene su svašta spremne učiniti za svoj izgled, tako da ne čudi veliki porast broja operacija uljepšavanja vagine, pa čak i rekonstrukcije himena.

savršena vagina

Estetske operacije povećanja grudi, liposukcije, zatezanje bora, botox, brazilske depilacije, cipele s petama od 15 centimetara, tona štetne šminke… sve su to načini kojima neke žene pokušavaju vratiti svoje poljuljano samopouzdanje, skriti neke svoje nedostatke ili barem vizualno usporiti starenje. No kada se prije nekoliko godina pojavio trend operacija uljepšavanja vagine, došlo je vrijeme da se zapitamo: “Zašto si žene to rade i do kuda su spremne ići za ‘bolji’ izgled?

Autorica dokumentarca, Lisa Rogers, također si je postavila ovo pitanje, te o ovom bizarnom trendu popričala s nekoliko mladih djevojaka koje imaju problema s izgledom vlastite vagine, svojim muškim prijateljima, kirurzima koji obavljaju te operacije, te seksualnom terapeutkinjom koja je specijalizirana upravo za takva pitanja.

The Perfect Vagina (UPOZORENJE: video sadrži scene golotinje i operacijskih zahvata):

Premda će se nekima na prvi pogled učiniti smiješnim, mnogo žena, pogotovo mlađe dobi, itekako pati zbog izgleda svoje vagine. Je li takvo razmišljanje racionalno ili ne, teško je reći, ali istina jest da ima muškaraca (ali i žena) koji će odbaciti i ismijavati djevojke s ‘čudnom’ vaginom, a i one same vrlo često imaju krivo mišljenje oko toga kako njihove genitalije trebaju izgledati. Poznato je da je svaka vagina drugačija, a djevojke o njima uglavnom nauče samo sa sata biologije (još jedan razlog zašto bi se zdravstveni odgoj trebao uvesti u škole) ili iz porno časopisa, koji nikako ne daju realnu sliku. Zato često i bivaju potpuno krivo usmjerene, misleći da ako njihova školjkica ne izgleda kao Pamelina, da nešto nije u redu s njima.

Pogotovo je uznemirujući podatak o sve većem broju djevojaka koje se odlučuju na rekonstrukciju himena, i to uglavnom iz vjerskih razloga. Naime, neke konzervativnije islamske zajednice toleriraju samo djevičanstvo kod ulaska djevojaka u brak, tako da je velika sramota za mladoženju i obitelj mlade, ako djevojka ne krvari tijekom prvog bračnog snošaja. Taj problem je toliko velik da neke nesretnice izabiru smrt prije nego što bivaju izložene takvoj obiteljskoj sramoti.

savršena vagina

Ovako to izgleda kada vam umjetnik uzima gipsani odljev vagine

Ovaj dokumentarac neće odgovoriti na pitanja zašto to žene rade, jer je svačiji mentalni sklop drugačiji. Ipak, kako sama autorica (a i neki drugi sudionici filma) kaže, ako ono što u ovih sat vremena vide pomogne barem jednoj od deset djevojaka, da shvati da je s njezinom vaginom sve u redu, ona je svoju misiju ispunila. Za kraj možemo samo nadodati: djevojke, mi ih volimo kakvog god oblika i veličine bile!

TAGOVIdokumentarac operacija vagine savršen vagina stetska operacija vagina

Komentiraj