Zabava

Aside Banners

Ju, što volim dokumentarno!

Ako ste jedan od onih, a ako ste tu onda jeste, koji gube oči pred monitorima, televizorima, plazmama i ostalim izvorima zračenja, onda vam nikad dosta svježe robe za vizualnu zanimaciju

Piše , Objavljeno

dokumentarci.com

dokumentarci.com

Zasićeni ste najnovijim serijama, holywoodskim blokbasterima, kriteriji su narasli, domaći TV kanali nisu više niti za ubit oko pred njima, trebate novu robu kao što Duško Lokin treba novog vlasuljara – evo nečega za vas!

Nedavno pokrenut sajt Dokumentarci.com, kako mu samo ime kaže, donosi pregled čitave gomile odličnih on-line dostupnih dokumentarnih filmova, besplatnih, fino poredanih u kategorije, međusobno povezanih… ma milina jedna!

I tako, dok je autor ovih redaka na ovom odličnom sajtu trusio svoju dozu dogodovština ćelavog badassa znanog kao Ross Kemp, krenula je sljedeća vrlo spontana konverzacija s autorom sajta Dokumentarci.com, Stanislavom Mihićem, vjernim posjetiteljima Idesh! Magazina znanog i kao Doxikus.

JA: Majstore, svaka čast na sajtu, evo već deseti dokumentarac trusim za redom!

SM: Tko ti je kriv kada nemaš život!

JA: Pusti život, sve je to prolazno, ali ovo šuta dupe ozbiljno. Pa dobro, daj reci koji ti je broj žiro računa, gdje živiš, da ti se zahvalim kojom pinkom i svako jutro kavom i krafnom da te dočekam pred vratima!

SM: Neka, pusti, nije baš da mi te se gleda rano ujutro.

JA: Oke, onda mi barem reci otkud ti volje i želje, znanja i imanja da složiš Dokumentarci.com?

SM: Gle, kao ljubitelja dokumentarnih filmova, �elo Hadžiselimović me je razočarao svojim izborom dokumentaraca na državnoj televiziji, okrenuo sam se internetu.
Na početku je bilo zanimljivo istraživati ali kasnije se to pretvorilo u naporno pretraživanje i klikanje, dosta tih dokumentaraca je bilo razbacano po raznoraznim video servisima, pod raznim imenima i opisima pa sam došao na ideju da napravim svoju kolekciju dokumentaraca koji će biti fino razvrstani i kategorizirani i iz tog “hobija” nastaje dokumentarci.com.

JA: Uh, da sam znao da ćeš toliko pričat, ne bih te ništa ni pitao. Nego daj reci, kakve preduvjete surfer namjernik treba ispunjavati da bi dobio pristup na sajt, koliko se to plaća, kakvu tekniku treba imati?

SM: Sajt je besplatan, otvoren svima. Nema daunloudanja, codeca… samo ti treba browser i dovoljno vremena.

JA: Vremena fakat treba, jer filmova ima ko’ pljeve. Imaš ti neku vojsku trolova koja to sve pregledava ili posjeduješ moći nepoznate nama običnim smrtnicima kada si sve to pregledao?

SM: Naravno, ne gledam baš svaki dokumentarac koji je na sajtu. One koji mi se učine zanimljivim pogledam a ostale pustim prvih par minuta pa premotam, čisto da mogu znati o čemu se radi i napisati mali review. Nadam se da ću jednog dana uhvatiti dovoljno vremena pa ih i pregledati.

JA: E pa Stanislave, svaka čast! Evo, svima na Idesh! Magazinu ću reći da ravno marš na tvoj sajt.

SM:Fala i nemoj me više zvat u 4 ujutro!

JA: Sori,ostao sam baš bez cigara, pa rekoh…

SM: Tu-tu-tu

Dokumentarci.com >>

TAGOVIdokumentarac ross kemp web

Komentiraj