Film i TV

Plete se nova Matrica

Aside Banners

Dolaze li nam novi nastavci Matrixa? Ako je vjerovati glasinama, da!

Piše , Objavljeno

Reloaded i Revolutions možda nisu ponovili genijalnost prvoga Matrixa, ali sva tri filma i dalje tvore jednu od najboljih SF trilogija svih vremena. A kada je tako, znate da su novi nastavci itekako izgledna opcija!

matrix

Teško je povjerovati, ali od prvog je Matrixa prošlo punih 15 godina! Film koji nam je donio epsku borbu ljudi i strojeva/računalnih programa, revolucionarne specijalne efekte i neke nove pop kulturne ikone, izrodio je još dva umjetnički daleko slabija nastavka, ali po dobrom starom eksploatacijskom običaju hollywoodskih producenata, zarada od preko milijardu i pol dolara bila je itekako dobra utjeha. Trilogija je tako završila krajem 2003. godine, Keanu Reeves je gotovo samostalno porazio cijelu robotsku vojsku, a mi smo ove filmove spremili u ladicu s natpisom “Klasici”.

Naravno, u proteklih se 10 godina pojavilo na desetke glasina o ponovnom uspostavljanju franšize i snimanju novih nastavaka, ali sve je to padalo u vodu već idućeg dana. Ipak, Latino Review, stranica koja uglavnom donosi provjerene i točne informacije (što se ne bi reklo s obzirom na njezino ime), sada prenosi kako su prvi koncepti, skice i okvirni planovi nove trilogije već krenuli u opticaj među moćnim hollywoodskim producentima, a s obzirom na opće pomanjkanje ideja (pogotovo u svijetu blockbustera) i sve češće vraćanje provjerenim klasicima, vrlo je vjerojatno da će se netko zakačiti na ovu udicu.

matrix

Što se tiče priče, angažmana dobro nam poznatih glumaca iz prve trilogije i uloge brata i sestre Wachowski u cijeloj ovoj priči, za sada se ne zna apsolutno ništa. Postoje pretpostavke da bi novi nastavci mogli biti svojevrsni prequal prvom Matrixu, s pričom o usponu robota i porobljavanju ljudskog roda, te prvim Odabranim pojedincima i borcima za spasenje čovječanstva, kako je legendarni Arhitekt spomenuo u Revolutionsu. To se čini kao najizglednija opcija, ali tko zna… “savezništvo” postignuto između robota i Nea prilično je krhko, tako da ne možemo otpisati niti novu bitku između ova dva ljuta neprijatelja. Jedno ipak znamo: hoćemo agenta Smitha!

TAGOVIkeanu reeves matrix neo reloaded revolutions sf trilogija Wachowski

Komentiraj