Zabava

Magija ne umire

Aside Banners

Dolazi nam novi filmski serijal iz Harry Potter svijeta

Piše , Objavljeno

Ako ste mislili da će velike medijske kuće dopustiti umiranje jednog od najprofitabilnijih serijala u povijesti, prevarili ste se. Harry Potter i njegov svijet krava su koja može dati još puuuuno mlijeka…

čudesne zvijeri

Svega su dvije godine prošle od kada je popularni književno-filmski serijal o malenom čarobnjaku Harryu Potteru, njegovim prijateljima i borbi protiv zla, došao do svog kraja, a već kreću najave o proširenju tog zanimljivog univerzuma. Fanovi su ovu vijest dočekali s oduševljenjem, dok oni neskloni najpopularnijem fantasy serijalu modernog doba, ponovno padaju u očaj i proklinju dan kada je J. K. Rowling uzela olovku u ruke i počela pisati.

Upravo je ona glavni pokretač novog filmskog serijala, koji bi se trebao temeljiti na knjizi Čudesne zvijeri i gdje ih pronaći, koju je Rowling napisala 2001. godine. Ta je knjiga zapravo kopija izmišljenog udžbenika, kojeg Harry Potter koristi u svom školovanju na Hogwartsu. Knjigu o magičnim stanovnicima imaginarnog čarobnjačkog svijeta napisao je slavni magizoolog (?!) Newt Scamander, koji će biti i glavni lik novih filmova.

čudesne zvijeri

Warner Bros. je Rowling prišao s idejom o radu na spomenutom serijalu, no britanskoj se autorici nije svidjela ideja da netko drugi piše knjigu/scenarij o njezinim likovima, te je predložila da se sama uhvati toga posla. “To mi se učinilo kao zabavna ideja, ali prijedlog da Newta Scamandera, navodnog autora Čudesnih zvijeri, realizira neki drugi pisac, nije mi se svidio. Pošto sam živjela toliko dugo u svom izmišljenom svijetu, osjećam se vrlo zaštitnički prema njemu, te već znam puno o Newtu“, rekla je Rowling, te nadodala, “Kako najzagriženiji fanovi Harrya Pottera znaju, volim taj lik toliko mnogo, da sam čak oženila njegova unuka Rolfa za jednog od svojih omiljenih likova iz serijala, Lunu Lovegood!

Kako stvari stoje, Čudesne zvijeri i gdje ih pronaći neće biti niti prednastavak niti nastavak Harrya Pottera, te štoviše, neće imati nikakve veze s malenim čarobnjakom. Neki će se poznati motivi vjerojatno pojaviti, ali radnja smještena čak 70 godina prije one u glavnom serijalu, garantira jedno sasvim novo iskustvo. Dobro ili loše, to ćemo još vidjeti…

TAGOVIčarobnjaci čarolija čudesne zvijeri i gdje ih pronaći fantasy Harry Potter j.k.rowling

Komentiraj