Zabava

Malo glasnije za nas koji smo iza

Aside Banners

Dosta je korektnosti! Ako Mr. Bean kaže da komedija mora imati žrtve, tko se usudi proturječiti?

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Rowan Atkinson zauzeo je stav protiv ‘cancel’ kulture u nedavnom intervjuu za Irish Times, dijeleći svoje uvjerenje da je cilj komedije uvrijediti ili barem imati potencijal uvrijediti.

Engleski komičar poznat je po ulozi naslovnih likova u serijama Blackadder, Mr. Bean i Johnny English. Posljednji projekt mu je humoristična serija Man vs. Bee koju već možete pogledati na Netflixu.

“Čini mi se da je posao komedije vrijeđati ili imati potencijal da uvrijedi, a taj se potencijal ne može iscrpiti”, rekao je Atkinson o ‘cancel’ kulturi.Svaka šala ima žrtvu. To je definicija šale. Nekoga, ili nešto, ili ideju, učiniti urnebesnim”.

Na pitanje treba li komedija ‘rušiti’ samo autoritete, a ne ciljati one bez moći, Atkinson je odgovorio:

“Mislim da se treba biti vrlo, vrlo oprezan kada se govori o čemu se smije šaliti. Uvijek treba ciljati one gore? Stvarno? Što ako postoji netko iznimno samozadovoljan, arogantan, agresivan, tko je slučajno u donjim slojevima društva? Nisu svi oni u domovima parlamenata ili u monarhijama”.

“Postoji mnogo izuzetno samodopadnih ljudi u onome što bi se smatralo nižim društvom, koji također zaslužuju prozivanje”, dodao je Atkinson. “U pravom slobodnom društvu trebalo bi biti dopušteno šaliti se o apsolutno bilo čemu”.

Slavni je komičar zaključio kako “nisu sve šale za svakoga”, prenosi Variety.

 

 

 

 

TAGOVIcancel culture komedija mr. bean rowan atkinson