Zabava

Svi su na Doti

Aside Banners

‘Dota 2’ sada ima preko 10 milijuna igrača i druga je najveća online igra na svijetu!

Piše , Objavljeno

Ono što je 2003. godine počelo kao obični Warcraft mod, sada se pretvorilo u mega-franšizu s milijunima stalnih igrača i prihodima od kojih boli glava!

dota 2 1S početkom 2015. godine svaki će malo aktivniji gamer imati novu mantru: LoL prvi, Dota drugi! To se dakako odnosi na League of Legends koji trenutno broji nevjerojatnih i nedostižnih 67 milijuna igrača (na mjesečnoj bazi) i Defense of the Anciants 2 čija je brojka stalnih korisnika ovaj mjesec napokon prešla 10 milijuna! World of Warcraft je ostao kratak za par milijuna, a jedinu pravu prijetnju predstavlja Minecraft i to obaranjem rekorda po broju korisnika koji u isto vrijeme igraju igru (neki izvoru kažu da se ona penje i do 1,5 milijuna), ali i dalje ne uspijeva doseći razinu Dota-e.

dota 2

Inače, Dota 2 je MOBA (iliti multiplayer online battle arena) igra kao i glavni joj konkurent League of Legends, a u svojoj se prvoj iteraciji (Defense of the Ancients iliti DotA) pojavila tamo negdje 2003. kao amaterski mod Warcrafta III. Vizionari iz Valvea su prepoznali potencijal ovakve zabave te su brže-bolje angažirali neke od originalnih modera koji su nam 2013 godine donijeli i dugoočekivani i totalno ispolirani nastavak, a kako smo vidjeli iz prvog paragrafa, sve je ostalo vrlo unosna i popularna povijest. Osim što je Dota 2 toliko rado igrana, valja spomenuti kako je u srpnju prošle godine održan najunosniji turnir u povijesti e-sportova gdje su se igrači ove MOBA-e borili za nagradni fond od nevjerojatnih 10,9 milijuna dolara. Da, da… treba te sve “sportaše” nekako i nagraditi!

TAGOVIdota DOTA 2 E-sports league of legends MOBA online igre Valve warcraft

Komentiraj