Film i TV

Kako bismo voljeli da ovo uspije...

Aside Banners

Držimo fige da pilot SF verzije ’12 žigosanih’ uspije, jer za sada zvuči genijalno!

Piše , Objavljeno

Miješati klasične ratne filmove i visokobudžetni SF možda ne zvuči kao najbolja ideja, ali 12 žigosanih jednostavno žudi za svemirskom verzijom!

12Jedan od klasika poslijeratne američke kinematografije, 12 žigosanih, prati dogodovštine osuđenih ubojica u misiji rješavanja najvećeg nacističkog šljama, a zbog kontroverzne teme i brutalnosti ovaj film će se s istim žarom gledati još generacijama i generacijama. Ipak, i ovakvu bi priču valjalo malo modernizirati, a nema boljega nego smjestiti ju u svemir! Upravo na takvom projektu trenutno rade Len Wiseman (najpoznatiji kao tvorac Underworld serijala) i Scott Rosenbaum (showrunner i pisac serija poput Gang Related, The Shield i Chuck), a ako sve bude onako kako zamišljamo, mogli bismo napokon dobiti dostojnog nasljednika prerano ukinutog Fireflya!

Fox se prvi ukrcao na ovaj vlak i odlučio financirati pilota, a on bi sa snimanjem trebao početi otprilike sredinom iduće godine. Wiseman bi ga režirao, a Rosenbaum napisao i vodio te bi obojica bili i izvršni producenti serije, što pak znači da bi sve bilo u njihovim rukama. Za serije je to od iznimne važnosti jer znači da njezini tvorci imaju punu slobodu u cijelosti prenijeti svoju viziju i stvarno mogu napraviti sve ono što su zamislili. Samo se nadamo da troškovi produkcije neće biti preveliki, a gledanost premala… teško da možemo podnijeti još jednu neuspješnu svemirsku dramu.

Len Wiseman je režirao i remake Totalnog opoziva, što i nije bio TOLIKO loš film...

Len Wiseman je režirao i remake Totalnog opoziva, što i nije bio TOLIKO loš film…

Inače, radnja bi se trebala odvijati u ne toliko dalekoj budućnosti u kojoj su velike svjetske korporacije krenule kolonizirati određene dijelove naše galaksije. Naravno, odmah je porasla i potreba za “sivim tržištem” pa tako svemirom luta mnoštvo plaćenika i raznog drugog ološa. Jedna od takvih ekipa pozvana je u pomoć kada se brod pun zatvorenika sruši na neistraženi planet, a ovu će skupinu neočekivanih junaka po spuštanju dočekati nešto što nikako nisu mogli predvidjeti… Mmmm, zvuči jako slasno!

TAGOVI12 žigosanih drama len wiseman misterija scott rosenbaum serija sf

Komentiraj