Film i TV

Aside Banners

EDM, droga, alkohol i beskrajno partijanje: Novi film Zaca Efrona bi mogao biti klasik generacije

Piše , Objavljeno

Slijedeći dobro utabane staze kultnih prethodnika koji su svojom tematikom obilježili određenu generaciju, We Are Your Friends bi mogao biti takav klasik naše generacije!

weOd Buntovnika bez razloga preko Easy Ridera i Kluba boraca pa sve do Društvene mreže svakih se nekoliko godina (najčešće svega par puta u desetljeću) pojavi onaj jedan film koji savršeno pogađa zeitgeist i postaje najvjerniji mogući prikaz vremena u kojem živimo i novih generacija koje pokušavaju promijeniti svijet. Sredinom prošlog stoljeća su to bili mladi buntovnici (bez razloga), u 70-ima su to bili hipiji i slobodne duše, 90-e i početak novog milenija je obilježila “izgubljena generacija”, a sada imamo ekipu koja se pokušava boriti protiv korporativnog duha svojih roditelja i tvrdoglavo ustraju u totalnom hedonizmu bez imalo brige i pameti, sanjajući eventualno o tome kako će jednog dana postati slavni i bogati zbog apsolutno ničega, kako je to slučaj s fenomenom 21. stoljeća, obitelji Kardashian.

Upravo takvu generaciju predstavlja We Are Your Friends, redateljski prvijenac Maxa Josepha, koji prati mladog DJ-a Colea Cartera (Zac Efron) i njegova nastojanja da nakon završenog fakulteta pod svaku cijenu izbjegne bezumni posao u nekoj megakorporaciji. Cole umjesto toga sanja o slavi i bogatstvu, a do nje će pokušati doći stvaranjem svoje, elektronske plesne glazbe (EDM). Na kraju krajeva, za uspjeh u tom poslu ti je potreban samo laptop, nešto malo talenta i jedna jedina dobra stvar, zar ne?

We Are Your Friends – trailer:

Film izgleda kao nekakva mješavina Fight Cluba i bilo kojeg uratka Harmonya Korinea (Spring Breakers), a osim očitog mamca za ženski dio publike tu je i očiti mamac za muški dio publike: Emily Ratajkowski. Nije baš da cura zna glumiti, ali iskoristit ćemo svaku priliku da ju vidimo oskudno odjevenu (a nadamo se kako će “oskudno” u jednom trenutku prijeći u “nikako”). Od jačih su hollywoodskih imena tu i Wes Bentley kao bogati glazbeni producent te Jon Bernthal, lik koji očigledno želi povući mladog DJ-a u svijet od kojeg ovaj panično bježi. Cuga, malo droge, hrpa razvaljenih ljepotica, loša elektronska glazba i partiji koji nikada ne prestaju su mu ipak mnogo privlačniji. Zar stvarno živimo u takvom svijetu?

TAGOVIEDM Elektronska glazba generacija moderno trailer we are your freinds zac efron

Komentiraj