Zabava

Da je barem novi KOTOR

Aside Banners

Electronic Arts najavljuje novu ‘Star Wars’ igricu za sve generacije

Piše , Objavljeno

Brand Star Wars nikada nije vrijedio kao danas, a svatko želi zaraditi neku paricu na ovom fantastičnom svemiru. Čudi li nas što Electronic Arts želi biti prvi u redu?

star warsŠto se dogodi kada s jedne strane imate Disney kao ponajvećeg svjetskog medijskog titana, a s druge Electronic Arts kao najjače ime u svijetu računalnih i konzolaških igara? Ili se mogu poklati i inatiti jedni drugima ili mogu staviti pečat na neke papire, bacite se na suradnju i nama stoki sitnog zuba izvući milijarde i milijarde dolara iz džepova. Upravo se to dogodilo tamo negdje 2013. godine kada su Disney i EA potpisali niz ugovora, među kojima je posebno bitan onaj da Electronic Arts dobiva ekskluzivna prava na razvoj i distribuciju svih igara sa Star Wars tematikom.

Electronic Arts se bacio na posao i prošlog studenog izbacio manjkavi Battlefront, a sada smo dobili potvrdu kako rade na sasvim novom naslovu koji bi trebao biti najinovativniji i najzarazniji do sada. Eh, da imamo kunu za svaki put kada smo pročitali takvu najavu! Detalji naravno nisu poznati, ali se zna kako će se raditi o akcijsko-avanturističkoj igri iz trećeg lica, što je sasvim očekivani i potpuno ziheraški smjer. Sigurno neće raditi Star Wars fliper! Igru će razvijati Respawn Entertainment, ekipa koja stoji iza Titanfalla, a projekt vodi Stig Asmussen, čovjek koji je digao God of War serijal.

I Asmussen i Patrick Söderlund, potpredsjednik Electronic Artsa, su puni hvale za fantastičan svemir Star Warsa i magiju koja traje i razvija se punih 40 godina te najavljuju kako će ova nova igra imati ukomponirano sve ono što fanovi vole u serijalu o Jedijima, Sili, pobunjenicima i svjetlosnim mačevima te će tu ostavštinu proširiti nekim novim cool stvarima. A što reći, nije da nećemo probati, ali kada se govori o Star Wars igricama, opekli smo se više nego jedanput! Istina, zadnjih 15-ak godina sve to postaje daleko kvalitetnije i ozbiljnije, ali mi ćemo i dalje puhati na hladno…

TAGOVIakcijska avantura battlefront disney electronic arts igrica star wars

Komentiraj