Film i TV

Kakva prekrasna katastrofa

Aside Banners

‘Empires of the Deep’ je trebao biti kineski odgovor na ‘Avatar’, ali ovakvu katastrofu nitko nije očekivao

Piše , Objavljeno

U epsku je priču o borbi morskih sirena i drugih živina ulupano preko 130 milijuna dolara, a konačni je proizvod negledljivo smeće koje možda nikada neće ugledati svjetlost dana!

empires od the deepTeško je očekivati da ste do sada čuli za spektakularni Empires of the Deep što je zapravo poprilično čudno s obzirom na to da se radi o filmu koji je trebao biti izravni kineski odgovor na blockbuster Avatar te da je njegova produkcija po zadnjim informacijama koštala preko 130 milijuna dolara. Film je snimljen još 2010. godine, a razlog zašto danas nitko više ne piše o njemu vjerojatno leži u činjenici što su se mnogi ljudi pošteno potrudili da sakriju sve tragove da je to smeće ikada snimljeno. O tome nešto kasnije, a sada se vratimo par godina u prošlost, na početak jednog od najvećih promašaja u novijoj filmskoj povijesti.

Kineski je multimilijunaš Jon Jiang tako jednoga dana odlučio ulupati pozamašnu svotu u SF spektakl na tragu Avatara Jamesa Camerona, ali njegova bi se bajka bavila nevjerojatnom ljubavnom pričom čovjeka i mlade sirene koja je ujedno princeza ogromnog podvodnog carstava u ratu s drugim podvodnim carstvom. Za redatelja je odabran Pitof (onaj nesretnik koji je masakrirao Catwoman), ali on je vrlo brzo digao ruke od svega te ga je zamijenio totalni anonimus Jonathan Lawrence. Nakon pet mjeseci snimanja i on je napustio projekt zbog navodnih problema s financijama i vrlo velikih sigurnosnih poteškoća (navodno su glumci bili poprilično ugroženi vremenskim neprilikama), a zamijenili su ga amateri Michael French i Scott Miller koji, kako stvari trenutno stoje, nisu završili film. Ili jesu? Pogledajte trailer pa prosudite sami!

Empires of the Deep – trailer:

Eto kada povjeriš 130 milijuna dolara ljudima koji su do tog trenutka snimali samo rođendane svoga kumčeta i seks sa svojim boljim polovicama. A čak su uspjeli pridobiti i Olgu Kurylenko da glumi glavnu ulogu! Uglavnom, u zadnje se vrijeme na internetu pojavilo nekoliko video klipova u kojima neki od suradnika na ovom megapotopu svjedoče o kakvom se tu kaosu i neprofesionalizmu radilo. Jedan od statista je tako objavio svoj dnevnik snimanja u kojem opisuje što se događalo na setu, a stranica Undead Backbrain je to potkrijepila nekim detaljima iza scena.

empires of the deep 1 empires of the deep 2 empires of the deep 3

Nedavno se oglasio i redatelj Jonathan Lawrence koji još uvijek ne zna koja je sudbina njegova filma Empires of the Deep, ali navodno je završen i u kinima diljem Kine bi se mogao pojaviti već iduće godine. On se pak nada da su ulupali neku paru u specijalne efekte jer ono što smo imali prilike vidjeti u traileru nije niti na razini niskobudžetne igrice, a kamoli 130 milijuna dolara vrijednog filmskog spektakla. Mi se nadamo da će ovo (ne)djelo u bilo kojem obliku ugledati svjetlost dana jer upravo u ovakvom smeću najviše uživamo!

TAGOVIavatar blockbuster empires of the deep katastrofa kina kineski film spektakl

Komentiraj