Zabava

Aside Banners

Entourage – Serija po našoj mjeri

Mark Wahlberg, nekada poznat kao Marky Mark, Dirk Diggler ili bad-ass murjak iz Oscarom nagrađenog filma Departed, odlučio je svoj uspon prema zvjezdanom nebu Hollywooda pretvoriti u seriju

Piše , Objavljeno

Mark Wahlberg, nekada poznat kao Marky Mark i model za donje rublje Calvina Kleina, a danas kao Dirk Diggler ili bad-ass murjak iz Oscarom nagrađenog filma Departed, odlučio je svoj uspon prema zvjezdanom nebu Hollywooda pretvoriti u seriju pa se udružio s dotada relativno anonimnim scenaristom Doug Ellinom i zajedno su stvorili Entourage (u nas poznatiji kao �Svita�).

čim čujete Jane’s Addiction i njiho Superhero, znate da je pred vama 20 minuta odlične zabave

Priča prati novopečenu zvijezdu Vincenta Chasea i njegova tri prijatelja koji za trajanja svake dvadesetominutne epizode uglavnom piju, puše, pokušavaju “zveknuti� groupie djevojke i ubosti neku dobru ulogu. Serija je kombinacija sitcoma i realitya jer svi su likovi kreirani prema stvarnim Wahlbergovim prijateljima koji su ga pratili u njegovim nastojanjima da postane filmska zvijezda.

Wahlberg je gostujući u showu Conana O’Briena istaknuo kako su likovi u nekim trenucima toliko dobro preneseni iz stvarnog života u igranu seriju da svatko tko susretne “pravu ekipu� može u samo nekoliko minuta prepoznati koji je lik iz serije baziran na kojem njegovom prijatelju. Iako je HBO poznat po svojim sirovim i necenzuriranim serijalima, Wahlberg je istaknuo kako nije imao muda uprizoriti baš sve doživljaje iz svog života jer bili bi preeksplicitni čak i za HBO.

Vincent Chase

(Adrian Grenier) – glavni picolovac i mokri san svake šiparice. Dijelom kreiran prema liku mladog Wahlberga, a dijelom fantazija onog što bi Marky Mark htio biti. Iako glumi u Cameronovom “Aquamanu� (doduše, samo u seriji) Chase ima veće apetite pa često ulazi neprofitabilne projekte kojima želi zadovoljiti i svoju umjetničku stranu. Grenieru je ovo i najveća uloga u dosadašnjoj karijeri, ali već se sada ponaša kao Chase pa je nedavno uhvaćen u šetnji s Paris Hilton koju je navodno �bubao� cijelu noć.

Trailer za izmišljeni film Vincenta Chasea u koji ulaže sav svoj novac… Samo za vas �Medellin� u režiji kultnog Billya Walsha

Eric Murphy

(Kevin Connolly) – iako je ispočetka jedini Chaseov prijatelj koji odbija “trakavičariti� na bogatstvu prijatelja, u kasnijim epizodama postaje njegov menadžer koji se često ne slaže s izborom svog klijenta. Zanimljivo je da Connolly prije ove nije imao značajnijih uloga, a karijera mu je toliko �pušila� da je prije Entouragea ozbiljno pomišljao da se prestane baviti glumom. A vrijedi spomenuti kako je Connolly za razliku od Greniera u krevetu imao “drugu sestru�, Nicky Hilton.

Turtle

(Jerry Ferrara) – Chaseov dobavljač marihuane i jedini u grupi koji nije povezan s filmskom industrijom. Njegova je želja da postane menadžer hip-hop glazbenika pa neko vrijeme pod sobom ima stvarnog repera Saigona, ali naknadno bude izbačen iz posla jer u igru ulaze opakiji igrači. Najveća, a kasnije i jedina trakavica u ekipi. Valja istaknuti jednu triviju, a ta je da se u seriji još nije otkrilo njegovo pravo ime. Ferrara prije ovog nije imao značajniji ulogu, osim nekih manjih uloga u TV serijama, ali vjerujemo kako će mu se karijera nakon ovog stubokom promijeniti.

Johnny ‘Drama’ Chase

(Kevin Dillon) – Vinceov stariji brat i kuhar, a nekada poznati trash glumac koji je briljirao u “ksenaprincezaratničkoj� seriji Viking’s Quest. Kroz gotovo četiri sezone serije ne uspijeva podignuti karijeru iz govana, ali četvrta sezona je njegova jer pilot nove serije Twin Towns postaje mega popularan. Inače, publika najviše gotivi njegov lik jer Drama je vremenom postao sinonim za glupavog, ali simpatičnog gubitnika koji ne odustaje. Lik Drame baziran je na Wahlbergovom rođaku Johnnyu Alvesu. Dillonova karijera dosta je slična onoj Drame, a moramo priznati kako je Enoturage njegov “Twin Towns� u stvarnom životu.

Ari Gold

(Jeremy Piven) – Ari je naš favorit! Grub prema ženama i homoseksualcima, sirov prema istim skupinama, iskren kada ne treba, pokvaren do srži, politički nekorektan i umišljen. Ako ga ne mrzite iz dubine duše, iz iste ga dubine obožavate. Lik temeljen na Ari Emanuelu, stvarnom menadžeru koji pod sobom ima zvijezde kao što su Larry David ili Vin Diesel koji se pojavljuju u seriji. Jeremy Piven je prva liga hollywooda godinama zarobljen u drugoj. Voljeli smo ga gledati u više-manje svemu u čemu se pojavio, a vi trkom u videoteku i pogledajte “Smokin’ Aces� ili pogledajte najnoviji “The Kingdom� u kojem glumi s Jenniffer Garner i Jamie Foxxom.

Idesh! preporuka:Tko će čekat da to počne na TV-u, na Internet i downloadajte sve četiri sezone.

TAGOVIentourage hbo mark wahlberg serija

Komentiraj