Zabava

Aside Banners

Family Guy – animirano ludilo

Počela je šesta sezona Family Guya. Oni koji su imali prilike zakačiti se na bezumni humor kojime ovo ludilo obiluje shvaćaju da više nema povratka u normalu.

Piše , Objavljeno

Počela je šesta sezona Family Guya. Većini Hrvata ta informacija ne znači ama baš ništa, ali oni koji su imali prilike zakačiti se na bezumni humor kojime ovo ludilo obiluje shvatili su da više nema povratka i da će do samog kraja ostati fanovi dogodovština još jedne animirane obitelji.

Seth McFarlane, tvorac Family Guya isprva je kreirao dva kratka animirana filma o zanimljivom dvojcu koje smo imali prilike pogledati na Cartoon Networku. Radilo se o Larryju i Steveu. Srednjovječnom muškarcu upitnog intelekta i njegovom daleko pametnijem psu. Upravo su oni McFarlanea ubacili u FOX gdje je 1999. započeo s radom na Family Guyu.

Radnja prati zgode i nezgode obitelji Griffin. Peter je poprilično retardirana glava obitelji, Lois je njegova supruga i možda jedini normalan član ovog kolektiva, Chris je retard na oca, Meg je iskompleksirana i zbunjena kćer, Stewie je najmlađi član obitelji i teško je odrediti radi li se o reinkarniranom Hitleru ili negativcu britanskog naglaska zarobljenom u tijelu djeteta. Posljednji član obitelji je pas Brian, uz Lois jedini glas razuma, ali povremeno zastrani zbog alkoholizma. Da, dobro ste pročitali, pas je glas razuma! I govori!

obitelj na okupu

obitelj na okupu

Mnogi su autorima zamjerali nedostatak originalnosti jer gotovo je identičan (uz iznimku psa koji govori) konceptu koji je Simpsone učinio hit-serijom. I naravno da kritike stoje, Family Guy bezočno je pokrao Simpsone (pogotovo što se velik broj šala bazira na flashbackovima karakterističnim Homeru u ranijim sezonama), ali s jednom razlikom – oni to ne skrivaju već se jednostavno ne obaziru na komentare, ne obaziru se ni na logiku ili tijek radnje, ali ono zbog čega ih volimo leži u činjenici da se ne obaziru na političku korektnost. Upravo ih taj nemar čini posebnima u svijetu kratkih animiranih filmova, a ako ćemo iskreno nema teme koju autori Simpsona nisu prežvakali za svog stoljetnog trajanja.

Jedan od mnogobrojnih Peterovih fleševa, ovaj puta u dvoboju s Michael Mooreom

Jedini pretendenti na mjesto “najboljeg crtića koji nije The Simpsons� još su samo South Park koji su autore Family Guya ismijali zbog pojednostavljivanja priča i nepovezanosti, ali i njima bi im se moglo prigovoriti zbog animacije koja izgleda kao da im je otpala od ruke. I baš zbog tih nedostataka ove su serije simpatične i rado su gledane u mnogim domovima diljem svijeta.

Tko vozi Hummere?

Family Guy se već dva puta borio protiv ukidanja (2000. i 2002.), ali interes je ogroman i FOX bi učinio kardinalnu pogrešku ukidanjem serije. Između ostalog i struka je prepoznala kvalitetu te je Guy bio šest puta nominiran za Emmy, a dvije je nagrade i osvojio što ipak govori nešto o kvaliteti.

Za kraj ćemo vas oplemeniti nekim mudrostima koje su potekle iz pera pisaca scenarija:

Peter:Seks i grad? To je ona serija o tri kurve i njihovoj baki?

Peter:Usput Lois, dao sam napraviti piercing. Neću ti reći gdje je, ali dati ću ti hint. Nije na nosu ili uhu i nalazi se na jednom od testisa.

Stewie (u razgovoru s prostitutkom):Jesi li ju istrošila ili je već u takvom stanju pa ispada kao da si bacio hrenovku u hodnik?

Stewie:Lois, donosim ti dar! Probaj pogoditi o čemu se radi. Nalazi se u mojim pelenama i nije toster.

Lois:Mogu se okladiti da je muškarac napravio ovu reklamu.
Peter:Naravno! To je reklama, a ne ukusna večera.

Peter (nakon što mu Lois kaže da je djetinjast):Ako sam ja dijete, onda si ti pedofil. Nek’ sam proklet, ali neću trpjeti takve uvrede od pervertita!

Lois:Peter, opet si pijan!

Peter:Nisam, umoran sam jer sam cijelu noć lokao!

TAGOVIfamily guy fox

Komentiraj