Film i TV

E to smo čekali

Aside Banners

Fanovski remake RoboCopa bolji je od bilo čega što nam Hollywood može ponuditi

Piše , Objavljeno

U kina je ovih dana stigao RoboCop, još jedan u nizu hollywoodskih remakeova koji sigurno neće biti niti blizu originala. Zato nam je ovaj fanovski film posljednja nada!

robocop

RoboCop je jedan od onih filmova kojima bi s jedne strane možda i dobro došlo malo CGI efekata i najmoderniji tehnološki gadgeti, ali s druge je strane duh tog filma gotovo nemoguće dostići, a pogotovo nadmašiti. Ruku na srce, Paul Verhoeven je posebna vrsta genijalca, tako da ono što je stvorio davne 1987. godine ne može ponoviti nitko, pa makar to bio izvanredni brazilski redatelj José Padilha.

Padilha je do sada snimio samo dva dugometražna igrana filma i oba su odmah proglašeni remek-djelima, a internet je prepun rasprava koji je od njih bolji (čim se o tome raspravlja, znaš da se radi o opasnim igračima). Radi se o prljavom i brutalnom serijalu Tropa de Elite, s pokvarenim kriminalnim šljamom i još gorim murjacima Rio de Janeira, a ti he tematika vrlo slična onoj koju obrađuje RoboCop. Što je Padilha u svom prvom hollywoodskom izletu izvukao iz cijele ove priče raspravljati ćemo kroz nekoliko narednih tjedana, ali sada je važnije da na internetu već postoji jedno dvosatno remek-djelo o RoboMurjaku, i nećete požaliti ako odvojite malo vremena za njega.

Nazvan Our RoboCop Remake, ova je genijalna zajebancija nastala zajedničkim radom čak 55 različitih redatelja, koji su odabrali svoje omiljene scene iz proslavljenog Verhoevenovog originala, te ih snimili na svoj način. Našlo se tu uistinu svačega, od animacije i lutaka, preko sinkronizacija pa sve do jeftinih CGI akcijskih scena. Za one koji vole malo nepretenciozne, lagane i iskonski trešerske zabave, ovo je pravo mjesto! Ipak, moramo upozoriti da film sadrži nešto golotinje, poganog jezika i nasilja, što je remake kakvoga smo uistinu priželjkivali (Padilhin je projekt pak dobio oznaku PG 13, što znači ništa od svih tih ljepota… šmrc!)

Our RoboCop Remake – cijeli film:

Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo izvedivo bez ogromnog entuzijazma svih uključenih u projekt, a s obzirom na to da je budžet bio gotovo nepostojeći, moramo im svima odati još veće priznanje. Nagurati više od 50 različitih verzija jednoga lika u film od dva sata i pritom sve to učiniti gledljivim i štoviše, jako zabavnim, nešto je na čemu bi im i sam Verhoeven čestitao. Dead or alive, you’re coming with me!

TAGOVIakcijski film amaterski film paul verhoeven remake RoboCop sf trash

Komentiraj