Zabava

Cosmos: A Spacetime Odyssey

Aside Banners

Fantastičan trailer za Cosmos vodi nas na fascinantno putovanje svemirom

Piše , Objavljeno

Pokojni Carl Sagan je prije 30 godina svijetu poklonio najbolji ikada snimljeni dokumentarac o svemiru. Sada nastavak tog putovanja donosi njegov slavni kolega Neil deGrasse Tyson.

cosmos dokumentarac

Kada su dvojica od trojice najslavnijih astrofizičara današnjice, koje smo već upoznali u članku o suvremenoj popularizaciji svemira, na neki način vezana uz jedan dokumentarac o svemiru, teško da možemo dobiti loš proizvod. Davne 1980. godine, danas pokojni Carl Sagan svijetu je podario Cosmos: A Personal Voyage, 13-dijelni serijal koji još uvijek slovi kao najbolji ikada snimljeni dokumentarac o svemiru. Iduće godine, njegov kolega i internet senzacija, Neil deGrasse Tyson, donosi nam svojevrsni nastavak kultnog djela, Cosmos: A Spacetime Odyssey, koji će nekim novim otkrićima, obogatiti naše dosadašnje znanje o beskonačnim prostranstvima kozmosa.

Cosmos: A Spacetime Odyssey – trailer:

Cosmos: A Spacetime Odyssey je nastavak (prije bismo mogli reći remake), koji će kroz 13 dijelova prikazati put od postanka našega svemira, galaksije i planete, te života na Zemlji. Biti će tu mjesta za neka revolucionarna i svježa znanstvena saznanja, za prekrasne prizore dalekih prostranstava i neistraženih planeta, ali i za uvijek poželjan korak unatrag i shvaćanje važnosti onoga što imamo ‘doma’.

Možda najbolji opis novog serijala daje izvršni producent Seth MacFarlane (da, onaj MacFarlane iz Family Guya i Teda), koji kaže: “Vrijeme za povratak Cosmosa nikada nije bilo pogodnije nego sada. Želim ga učiniti toliko zabavnim i blještavim i uzbuljivim, da će ga gledati i oni koje znanost uopće ne zanima, samo zato jer izgleda spektakularno.”

cosmos dokumentarac

Pravi hollywoodski način gledanja na stvaranje filma, ali izgleda da mu Fox i National Geographic vjeruju. Hoće li zbog toga znanstveni elementi morati ispaštati, vidjeti ćemo već iduće godine, a jedino čega se bojimo jest Jersey Shorea u svemiru…

TAGOVIastrofizičari Axe svemir Carl Sagan cosmos Neil Degrasse Tyson svemir znanost

Komentiraj