Zabava

Aside Banners

Far Cry 2

Tko čeka, dočeka. Far Cry 2 napokon se našao u našim rukama, a mi smo ga odigrali i odlučili o tome lupetati.

Piše , Objavljeno

far cry 2

far cry 2

Svatko tko zna nešto o igrama, a posebno šuterima, vjerojatno je čuo za prvi Far Cry koji je predstavljao svojevrsnu revoluciju u svijetu igara. Uwe Boll po igri je snimio jedan od svojih munjenih filmova, a Crytek se nekoliko godina kasnije postavio na tron kao kreatorski tim koji je stajao iz video igre o kojoj se mnogo toga isralo – Crysis (naravno, ni mi nismo u tome zaostajali). Stoga, kada su proizvođači najavili da je u postupku izrade novi nastavak i da je posao preuzeo Ubisoft Montreal, očekivanja su naglo porasla i bili smo spremni prihvatiti samo vrhunski proizvod.

Far Cry 2 napokon je u našim rukama, a mi smo ga i odigrali. Dakle, sve ono što smo očekivali ostvareno je. Dvojku za početak krasi predivna grafika koja ne samo da predstavlja totalni “aj kendi” već je i prilično milostiva prema vašim starim kantama. što se igrivosti tiče i ona je na prilično visokom nivou iako bi vas neki aspekti igre mogli nervirati (primjerice, prelasci kontrolnih točaka), ali za razliku od mnogih shootera koji su se kurčili sandbox principom, Far Cry je uistinu igra otvorenog tipa i predstavlja jedan od rijetkih FPS-ova koji su u tome uspjeli ne gubeći na igrivosti.

Far Cry 2 Trailer

vatra je zajebana

vatra je zajebana

što se pak priče tiče, tu je stvar nešto labavija jer u ulozi ste plaćenika koji je dobauljao u Afriku s ciljem da ščepa poznatog terorista (The Jackal) i profitera koji zarađuje na dvije zaraćene frakcije koje operiraju u sektoru. Dakle, ništa što već nismo odavno prežvakali. No, u ovom slučaju to i nije toliko presudno jer priča se znatno produbljuje igranjem misija koje vam daju likovi koje pronalazite po gradovima, a i njihove životne priče odrađene su na jedan prihvatljiv način ne zamarajući vas previše. Na kraju krajeva, ovo je ipak shooter od kojeg ne očekujemo ništa više od drljave priče dostojne C akcića.

No, ono o čemu vrijedi pisati inovacije su koje vas pogađaju u svakom trenutku. Za početak, tu je animacija vatre o kojoj pišu gotovo svi koji su igru odigrali. Da, istina je ono što se govori, vatra je žešće zajebana i u ovom je trenutku “the govno” (govno u onom pozitivnom, reperskom, smislu) u svijetu igara.

Provjerite kako igra plovi

Druga stvar koja je nama upala u oči, taktiziranje je vezano za doba dana. Naime, ako odlučite skenjati neke šupčine koje vas brojčano nadjačavaju, misiju je svakako bolje odraditi noću pa je na vama da skoknete do obližnjeg safe-housea, navijete budilicu i dušmane krenete ubijati noću jer tad im je obrana najtanja.

far cry 2

far cry 2

Sljedeće što smo primijetili jest proces liječenja ranjenog protagonista. Već od samog početka morate zaliječiti galopirajući malariju koja vas je satrala čim ste zakoračili na crni kontinent, a ono što nas je posebno oduševilo jest ranjavanje koje obavezno morate sanirati jer u suprotnom ćete iskrvariti. Dakle, kada vas metak pogodi, vi opalite po tasteru (riječ “taster” mora se vratiti) za liječenje (defoltno “H”) i tada gledate kako vaš lik nožem čeprka po ranama ili zavojima premata rane (što je jedan od detalja koje smo vidjeli u novom Alone in the Dark).

Vrijedi spomenuti i to da ćete pokupljeno oružje često morati popravljati jer govnjiva oprema ima neugodnu naviku zablokirati u trenucima kada je ispravnost oružja od presudnog značaja za preživljavanje.
Ustvari, da ne seremo previše, postoji toliko prekrasnih inovacija da je jedino što vam možemo reći:”Odigrajte i uvjerite se sami jer posao je odrađen kako spada”.

Idesh! preporuka:Mast hev za svakog ljubitelja virtualnog napucavanja.

TAGOVIcrytek far cry far cry 2 fps igre ubisoft

Komentiraj