Film i TV

odobrio idesh

Aside Banners

10 filmova koje (vjerojatno) niste, a trebali biste pogledati

Piše , Objavljeno

Nikakvim posebnim redoslijedom, slijedeći nikakva posebna pravila. Jedina nit vodilja je  da se radi o manje poznatim filmovima za koje možda niste ni čuli, a koji zaslužuju da ih pogledate.

1. Jagga Jasoos (2017), IMDb: 6.4

Redatelj: Anurag Basu / Glumci: Ranbir Kapoor, Katrina Kaif, Saswata Chatterjee, Chitrak Bandyopadhyay

Nadareni tinejdžer Jagga je u misiji pronalaska svog oca zajedno sa prijateljicom. Iako se radi o mjuziklu sa prekarikiranim akcijskim scenama i ljubavnom pričom u centru, ovo nije još jedan tipični bolivudski film. Radnja će vam držati pažnju od početka do kraja, jednako kao i artsy scene i dobro razrađeni likovi.

2. The 100 Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared (2013), IMDb: 7.1

Redatelj: Felix Herngren / Glumci: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg, Mia Skäringer

Nakon dugog i zanimljivog života, Allan Karlsson našao se zaglavljen u staračkom domu. Na svoj stoti rođendan odluči skočiti kroz prozor i započeti jedno sasvim neobično putovanje. Dirljiv, Gumpovski, pun crnog humora, jednostavno nam nije jasno kako nije doživio veću popularnost.

3. I Don’t Feel at Home in This World Anymore (2017), IMDb: 6.9

Redatelj: Macon Blair / Glumci: Melanie Lynskey, Chris Doubek, Marilyn Faith Hickey, Jared Roylance

Depresivna žena koju su opljačkali, pronalazi novi životni smisao u potjeri za kriminalcima, u kojoj je prati osebujan susjed. No, uskoro shvate da su se namjerili ozbiljnim kriminalcima. Crna komedija iz Netflix produkcije koja pomalo baca na Farga, vrijedna je gledanja.

4. Hunt for the Wilderpeople (2016), IMDb: 7.9

Redatelj: Taika Waititi / Glumci: Sam Neill, Julian Dennison, Rima Te Wiata, Rachel House

Naručen je nacionalni lov na buntovno dijete i njegova udomitelja koji zajedno nestaju u novozelandskoj divljini. Taika Waititi se u ovom dirljivom, urnebesnom i čudnom filmu još jednom dokazao kao vrsni pisac i redatelj. Gluma odlična, scene besprijekorne. Rijetko kad su obiteljski filmovi ovako dobri.

5. Boy (2010), IMDb: 7.5

Redatelj: Taika Waititi / Glumci: James Rolleston, Te Aho Eketone-Whitu, Taika Waititi, Moerangi Tihore

Boy, 11-godišnji dječak i odani obožavatelj Michael Jacksona, dobije priliku upoznati svog oca, odbjeglog kriminalca, koji se vratio pronaći torbu novca koju je zakopao prije nekoliko godina. Taikaita je i svojim drugim filmom dokazao da je redatelj koji obećava i čiji rad vrijedi pratiti.

6. Half Nelson (2006), IMDb: 7.2

Redatelj: Ryan Fleck / Glumci: Ryan Gosling, Anthony Mackie, Shareeka Epps, Jeff Lima

Half Nelson je priča o srednjoškolskom učitelju koji gradi prijateljstvo s jednim od svojih učenika nakon što otkrije da se drogira. Iako se vidi da se radi o low budžet filmu, priča i Goslingova gluma podižu sve na jednu višu razinu.

7. Before I Disappear (2014), IMDb: 7.2

Redatelj: Shawn Christensen | Stars: Shawn Christensen, Fatima Ptacek, Emmy Rossum, Paul Wesley

U najnižoj točki svog života, kada je pokušao učiniti samoubojstvo, Richie primi poziv od sestre koja ga moli da na nekoliko sati pripazi na svoju jedanaestogodišnju nećakinju Sophiu. Dirljiv i dramatičan film s odličnim likovima.

8. Dead Again (1991), IMDb: 6.9

Redatelj: Kenneth Branagh | Glumci: Kenneth Branagh, Emma Thompson, Andy Garcia, Lois Hall

Žena koja je izgubila pamćenje dovedena je u sirotište, te je angažiran detektiv kako bi otkrio njen identitet. Nešto stariji od ostalih filmova s liste, Dead Again je svojevrsni tribute Alfredu Hitchcocku. Napet triler s odličnom glumačkom postavom i izvedbom.

9. Exit Through the Gift Shop (2010), IMDb: 8

Redatelj: Banksy | Glumci: Banksy, Mr. Brainwash, Space Invader, Debora Guetta

O legendarnom umjetniku i majstoru grafita, Banksyu, malo toga se zna. Ovo je priča o tome kako je ekscentrični francuski amaterski filmaš pokušao locirati i sprijateljiti se s njime, samo kako bi Banksy ponovno uperio kameru u njenog vlasnika. Film sadrži snimke Banksyja, Shepharda Faireyja, Invadera i mnogih drugih svjetski poznatih grafiti majstora.

10. Blue Ruin (2013), IMDb: 7.1

Redatelj: Jeremy Saulnier | Glumci: Macon Blair, Devin Ratray, Amy Hargreaves, Kevin Kolack

Život jednog tajanstvenog outsajdera okrenut je naglavačke kada se vrati u svoj rodni grad, s ciljem da izvrši osvetu i zaštiti svoju otuđenu obitelj. Blue Ruin savršen je za sve one koji su umorni klišejskih hollywoodskih trilera koji ne nude ništa osim svoje premise. Odličan triler čiji je ukupni budžet tek 30.000 dolara, a prikupljen je putem Crowdfunding kampanje. In your face, Hollywood!

TAGOVIFilmovi IMDb