Film i TV

creep creep

Aside Banners

10 najcreepy zlikovaca iz crtića koje smo gledali

Piše , Objavljeno

Možda nisu svi uvijek bili najopasniji i imali najmoćnije oružje na svijetu, ali ovi osobenjaci stvarali su nam popriličnu nelagodu u djetinjstvu, a neke ni sad ne volimo vidjeti. Daj nam predvidljive horore, ali ove stavi pod ključ.

Brain (Pinkey and the Brain)

brain

Spielbergov laboratorijski miš u misiji rušenja svijeta, u kojoj se uvijek ispriječi neka sitna pogreška. Najčešće ne pomažu ni nepromišljene akcije sidekicka Pinkyja, kojeg Brain mrzi i voli istovremeno. Grumpy mačka u tijelu bijelog, jezivog miša. Ne ponovilo se!

Gargamel (The Smurfs)

gargamel

Usamljeni i ne osobito uspješni čarobnjak s mačkom Azrijelom. Kad tome dodamo da ovaj neugledni mizantrop u poderanoj haljini po šumama i gorama lovi Štrumpfove kako bi u nekoj svojoj viziji došao do zlata, jasno je da se radi o potpuno pogubljenom čovjeku. Srećom, djeca se valjda ne opterećuju previše time u toj dobi.

Joker (Batman: The Animated Series)

joker

Četiri animirane sezone ovog serijala iz 90-ih mogli bismo pogledati bilo kad, a strah od Jokera miješao se s nekim prikrivenim uzbuđenjem i štovanjem lika. Jednom kad je netko rekao da smijemo imati simpatije i prema negativcima koji nose frak i šminku bilo je znatno lakše, a hejt je prebačen na Joela Schumachera.

Lex Luthor (Superman: The Animated Series)

lex luthor

Uspješnu animiranu verziju junaka iz Gotham Cityja u drugoj je polovici 90-ih nastavio Superman serijal iz Warner Bros. radionice. Lex Luthor je moćni biznismen i evil mastermind, Supermanov najveći neprijatelj i kao takav nije nam mogao biti omiljen. Unatoč pomno isklesanoj figuri i proteinima koje naručuje s eBaya, njegovo najjače oružje bila je njegova inteligencija i to je, složit ćete se, poprilično creepy. Sa supermoćima bar znaš na čemu si.

Majin Buu (Dragon Ball)

majin buu

Jednako creepy u svim formama i pripadajućim osobnostima. Nelagodan čak i kroz ružičaste naočale, a uništavanje planeta i nasilje koje donosi savršeno se uklapaju. Mogli su se na ovom popisu naći i Vegeta ili Frieza, ali jedan pogled na Buuov šesti ud na glavi i sve nam se vratilo.

Mojo Jojo (The Powerpuff Girls)

mojo jojo

Svojevremeno se na Cartoon Networku gutalo svašta, pa tako 90-ih i ovaj girls superhero klasik. Toj odluci definitivno je najviše pridonio Mojo Jojo, superkul majmun zlikovac koji je, uz još nekoliko poznatih badass lica, djevojčicama konstantno pokušavao pokvariti planove, osvojiti svijet i sve drugo što se već u takvim crtanim filmovima uobičajeno odvija. Osim što je mutirani negativac koji razara sve pred sobom, Mojo ima i sasvim normalnu ličnost koja ne stvara probleme, ide u trgovinu, pozdravlja susjede… Jednom riječju – igrač!

Mr. Burns (The Simpsons)

mr burns

Ova lista bez najpoznatijeg špičastog nosa i tzv. fratarke bila bi potpuno nezamisliva. Charles Montgomery Burns stari je podlac pun love, vlasnik dobro nam poznate nuklearne elektrane u Springfieldu i simbol svih zala korporativnog svijeta. Naravno, kao djeca smo više bili u strahu od njegovog glasa, vižljastih prstića, električne žice i krovoločnih pasa. Napredovali smo!

Shredder (Teenage Mutant Ninja Turtles)

shredder

Archenemy oklopne četvorke i vođa zloglasnog Foot Clana. Vješti ratnik zavidne spreme i inteligencije; ipak preslab za kornjače, ali nikako ne i bezazlen. Vjerojatno je Krang bio nešto jeziviji samom pojavom, ali Shreddera smo se bojali više nego ljutitog ujaka Phila kad se vrati doma s aktovkom u Princu iz Bel Aira. Pogađate, Shredderu je glas posudio James Avery. Slava mu!

Skeletor (He-Man and the Masters of the Universe)

skeletor

Iako je sam serijal nešto stariji, iz sredine 80-ih, blažena repriziranja i kašnjenje nisu ni nas nešto mlađe ostavili zakinutima. Neustrašivi, plavokosi He-Man pokupio je sve naslovnice časopisa, a jadnom Skeletoru s lubanjom umjesto lica nije preostalo ništa drugo nego da mu bude smrtni neprijatelj i da sve od sebe da preuzme Grayskull dvorac. Poslije saznajemo i da mu je lice nastradalo od kiseline u borbi te se razvija izvjesna doza empatije. Krunski dokaz da nije pogledano u odgovarajućoj dobi!

The Red Guy (Cow and Chicken)

the red guy

Iako se pojavljuje u još nekim animiranim filmovima Hanna-Barbera studija, ovaj trol najupečatljiviji je u dvobojima protiv SuperKrave, a omiljena spačka mu je prerušavanje i shodno tome – upadanje u poprilično bizarne situacije. Dodatni creep bodovi za gestikulacije, boju glasa, nudizam i metode bullyinga.

Autor: Bruno Pušić

TAGOVIanimirane serije animirani filmovi creepy crtići TV serije zlikovci

Komentiraj