Film i TV

JESTE LI ZNALI?

Aside Banners

10 stvari koje niste znali o legendarnom Zmaju – Bruceu Leeju!

Piše , Objavljeno

Izvor: Instagram screenshot

Majstor svog zanata, borac i glumac koji je obilježio jedno razdoblje svih nas – Bruce Lee! Bio je dijelom Nijemac, znao je vježbati 5000 udaraca u danu, pokrenuo je novu životnu filozofiju kombiniranu s borilačkim vještinama (Jeet Kune Do), snimao je vrhunske filmove u kojima smo ostajali bez zraka svaki put kada bismo ga gledali…

Čovjek je stvarno bio legenda, sa svojih 172cm bio je neuništiv. Fizički je bio nešto što se ne rađa svaki dan, a mentalno je opet „ubijao“ na svoj način. Provodio je dane u meditaciji, imao je nevjerojatnu mirnoću i smirenost. No, njegov život je bio nešto sasvim drugo, svakako osebujna ličnost!

TOP 10 zanimljivosti i Bruce Lee

1. Jedan od prvih koji je koristio kontaktne leće

Bruce je bio kratkovidan, što objašnjava zašto je više volio kretanje Wing Chuna orijentirano na kontakt jer mu je omogućilo da se više oslanja na dodir nego na vid. On je također bio jedan od prvih ljudi koji je koristio kontaktne leće, ali je prekinuo upotrebu zbog toga što mu nisu bile „ugodne“.

2. Bio je prvak u plesu cha-cha

Ovo većinu nas šokira! Svi znamo da je Bruce volio cha-cha, ali jeste li znali da je osvojio i plesno natjecanje u Hong Kongu?

3. Uklonio je znojne žlijezde ispod pazuha

Koliko god ovo zvučalo uvrnuto, legendarni Bruce Lee to je učinio čisto iz estetskih razloga. Jeste li uopće znali da je to moguće?

4. Htio se boriti s Muhammadom Alijem

Bruce je bio potpuno zadivljen Alijinim podvizima u ringu, njegovom brzinom i đavolskim udarcima koje je uvaljivao protivnicima. Često je gledao video snimke Muhammadovih mečeva pokušavajući usvojiti neke poteze.

5. Glavni lik videoigara

Liu Kang iz Mortal Kombata, Fei Long iz Street Fightera II i Law iz Tekkena! Sve rečeno!

6. Umjetnik

Osim što je bio najbolji u svijetu borilačkih vještina, Lee je bio i nevjerojatno talentiran umjetnik. Evo što je nacrtao:

7. Nosio je pištolj

Unatoč činjenici da je bio najsmrtonosniji borac, on je zbog sigurnosti i dalje nosio 367 Magnum u futroli. Strah za život je ovom borcu bila svakodnevica, uvijek je nailazio na „bisere“ koji su se htjeli dokazivati.

8. Ljubitelj kanabisa

Bio je poznat po žvakanju kanabisa, točnije moćnog ‘nepalskog hašiša’! Čak je i njegova obdukcija pokazala tragove korištenja bilja u krvotoku.

9. Nije znao plivati

Bio je i više nego vješt na kopnu, ali zato vodu/more nikako nije volio! Apsolutno je mrzio vodu i uopće nije mogao plivati.

10. Masno je naplaćivao treninge

Tutorstvo Brucea Leeja bilo je skupo! Nekada je za satove borilačkih vještina naplaćivao 275 dolara po satu – prema današnjim standardima to je ekvivalentno 1800 $!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bruce Lee (@brucelee)

Izvor: ScoopWoop

TAGOVIakcijski glumac borac borilačke vještine bruce lee zanimljivosti