Film i TV

klasici

Aside Banners

5 crtića s Cartoon Networka koji zaslužuju povratak

Piše , Objavljeno

Cartoon Network je obilježio djetinjstvo cijeloj jednoj generaciji koja je danas (ne svojom voljom ili željom) odrasla. Program na kojemu su se cjelodnevno prikazivali crtići nam je bio ono što nam je danas Netflix, samo bez opcije da sami biramo sadržaj već smo gledali što god se prikazivalo jer – svaki crtić je bolji od nikakvog crtića.

Uz CN smo znali provoditi sate i sate tako da ako ste jedni od onih koji se groze nad današnjim klincima jer ne puštaju mobitel iz ruke i vise na youtubeu umjesto da se igraju vani u parku – molim vas, prestanite. Visili smo i mi za ekranom samo ga tada još nismo mogli nositi u džepu. Svi oni koji tvrde suprotno ili lažu ili nisu imali satelitsku.  Kakva škola i učenje stranih jezika, ako ikome dugujemo poznavanje jednog stranog jezika, onda je to ovome programu.

Budući da smo nikad više nego sada nostalgični za starim serijama i filmovima što pokazuju brojni rebooti i remakeovi, mislimo da bi bilo sasvim u redu da netko oživi najdraže crtiće s CN-a, u kojim bi, osim nas, uživali i neki novi klinci.

Powerpuff Girls su doživjele svoj remake, baš kao i Samurai Jack, ali na ove crtiće još uvijek čekamo!

5 crtića s Cartoon Networka koje bi voljeli ponovno gledati

Dexter’s Laboratory

Najdraži crtić na CN-u definitivno nam je bio onaj o dječaku Dexteru i njegovim izumima koji bi mu redovito upropaštavali dan, kao i njegova dosadna sestra Dee-dee.  Dexterov najveći suparnik i neprijatelj je dječak po imenu Susan, koji se predstavlja pod imenom Mandark i pokušava prisvojiti zasluge za Dexterove izume, kao i uništiti njegov laboratorij.

Humor u crtiću proizlazi iz Dexterove stalne borbe sa sestrom i  teške prilagodbe društvu u kojemu živi što je tema s kojom se može poistovjetiti svaki klinac (pogotovo onaj sa starijom sestrom) i upravo zato mislimo da bi crtić uživao veliku popularnost i 20 godina kasnije.

Ed, Edd N Eddy

Radnja serije se vrti oko trojice dječaka po imenu Ed, Edd i Eddy-a, poznatih kao “Edds” – koji žive u prigradskom naselju, u izmišljenom gradu Peach Creek. Pod Eddyjevim neslužbenim vodstvom, trio je često izmišljao kombinacije kako bi zaradio novac od svojih vršnjaka za kupnju njihovog omiljenog slatkiša, jawbreakersa. Planovi bi im, naravno, obično propali, a prijatelji bi se našli u neugodnim i ponižavajućim situacijama.

Ed, Edd n Eddy dobio je uglavnom pozitivne kritike i postao je jedna od najuspješnijih originalnih serija Cartoon Networka koju bismo rado ponovno vidjeli na malim ekranima.

Cow And Chicken

Cow and Chicken se na prvu mogao činiti kao iznimno glup i besmislen crtić (krava i kokoš koji su brat i sestra i imaju čovjekolike roditelje?), ali se radilo o crtiću s iznimno sarkastičnim i grotesknim humorom koji je nekoliko puta bio nominiran i za Emmya.

Radnja se fokusirala na nesretne avanture brata i sestre koji bi često bili uhvaćeni u razno raznim eskapadama sa svojim vatrenim neprijateljem, the Red Guy-em koji se prerušava u razne likove kako bi ih pokušao prevariti. Humor i priče često se temelje na tradicionalnim brigama, strepnjama ili fobijama iz djetinjstva koje su prikazane na komičan način.

Johhny Bravo

Glavni lik crtića bio je istoimeni mišićavi lik koji je (očigledno) uzastopno zanemarivao leg day u teretani. Uvijek je nosio sunčane naočale i češalj kojim bi u svakom trenutku mogao popraviti svoj friz. Johnny je bio zavodnik čiji su pokušaji osvajanja žena uglavnom završavali neuspješno što je bio glavni izvor humora u ovome crtiću koji smo voljeli kada smo bili nešto stariji klinci. Tijekom cijelog trajanja, serija je bila poznata po svom humoru i referencama iz pop kulture radi čega bi ga voljeli gledati i danas.

Space Ghost Coast to Coast

Space Ghost Coast to Coast je nešto što bismo htjeli gledati opet, ovaj put s više razumijevanja jer imamo nešto razvijeniji mozak. Što se dogodi kada superjunak više ne može biti svoje bitke? On postane talk-show host koji postavlja iznimno čudna pitanja svojim gostima. Danas bi nam ta animirana serija bila čak i relevantnija jer bismo poznavali većinu slavnih gostiju koji bi prošli kroz “studio” Space Ghosta. Space Ghost je više awkward host od Joška Lokasa, negdje u rangu Eric Andrea i Zacha Galiafanaslužbenicajezaspalanatipkovnicidokmijeupisivalaprezimeurodnilist. Voljeli bismo da svojim pitanjima izrešeta… hmmm… Trump je preočita meta. Sigurni smo da bi našao kvalitetne sugovornike.

Remake kojeg crtića s Cartoon Networka bi ti htio vidjeti?

TAGOVIcartoon network crtići remake