Film i TV

Aside Banners

5 najboljih animiranih serija za odrasle na Netflixu

Piše , Objavljeno

Isključi vijesti, stavi mobitel na “nečujno” i posveti se malo sebi. Ne trebaš uvijek neku dramu gledati, Tiger King je već iza nas, okej je dati tijelu dobru staru dozu animiranih serija jer, ako ćemo iskreno, svi smo samo djeca ispod ove smežurane kože, škembe od previše pizze i preskupih trenirki.

Na Netflixu ima brdo toga, sigurni smo da su neki od ovih naslova već viđeni tvojim krasnim velikim očima, ali uglavnom sve zaobilaziš i gledaš Prijatelje. Opet. U ime pretresa tvog Netflix ukusa dajemo ti pet kandidata, daj im šansu, požaliti nećeš.

The Midnight Gospel

Kaže mind-bending, kaže offbeat. To je sve što trebamo.

Praktički podcast u animiranom obliku i to od autora Adventure Timea. Malo smo emo, ovo je savršeno. Različiti svemiri, različiti koncepti, moraš pogledati da skužiš.

Green Eggs and Ham

Dr. Seuss je legenda američkog stvaralaštva, njegove slikovnice i likovi su oblikovale brojnu djecu desetljećima. Nadamo se da Amerikanci nisu debili zbog tog faktora jer planiramo našu djecu filovati Dr. Seussovim pričama (ako se našim majkama ostvare snovi da budu babe). Znaš Grincha, znaš Hortona, znaš Loraxa, e onda ćeš htjeti znati i ovu ekipu. Glasove daju Michael Douglas i Adam Devine, a ostali glasovni talenti su također vrhunski. Ilana Glaze, Eddie Izzard, Diaen Keaton, John Turturro, Tracy Morgan… Vrhunski. Kažu da je za 7+, možeš gledati s familijom, ali ćeš se zabaviti ako imaš pomaknut smisao za humor kao mi.

BoJack Horseman

Kolika tuga je zapravo iza ove serije. Svijet u kojem životinje i ljudi žive (i spavaju zajedno), a BoJack je bio TV-zvijezda u tom svijetu. Sad je samo oronuli starac koji želi oživiti karijeru, previše je uzdrman svojim dosadašnjim životom, ali ne zna se promijeniti. Natjerala nas je ova serija za promišljanje o međuljudskim odnosima više puta nego neka igrana ostvarenja. Likovi su fantastični, fore su dobre, animacija je specifična, a bol stvarna. I ne boje se eksperimentirati.

Teen Titans Go!

Teen Titans Go! je kao onaj savršen intermezzo u Dexteru sa superjunacima koji su očiti rip-offi Hulka, Thora i Captain Americe samo što su junaci klinci koje znamo iz DC-jevog svijeta. Brige su im dječje, ali je sve tako hiperaktivno i smiješno da ćeš vjerojatno ponavljati fore još tjednima. Iritantni preslatki klinci superjunaci. Ako ti je to preiritantno, pogledaj Young Justice, to smo pobožno gledali nekoć.

Tuca & Bertie

Dvije ptice, jednoj glas daje Tiffany Haddish, drugoj Ali Wong, ova animirana serija je pravi hit. Iza nje su autori Bojacka pa možda nije okej da u ovaj miks ubacujemo još jednu seriju, ali nije nas previše briga. Ovo nemoj gledati s klincima. Rotten Tomatoes dao ocjenu 98%, mi kažemo da su ostali škrti za 2%.

Počasni spomen: Archer je gore, ako želiš klasični anime Fullmetal Alchemist Brotherhood je nešto za obavezno gledanje, gore je i najbizarniji superjunak ikad One Punch Man, Rick and Mortyja zna cijeli svijet pa smo ga izostavili s ovih 5 preporuka jer mislimo da je već odgledano, a ako nemaš kriterije – Family Guy je isto na raspolaganju.

TAGOVIanimirane serije Netflix preporuke što gledati