Film i TV

legenda

Aside Banners

5 najboljih filmova sa Samuelom L. Jacksonom – ako pitaš Samuela L. Jacksona

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Možeš li vjerovati da Samuel L. Jackson ima 72 godine? Ni mi. Čovjek je glumačka legenda i prošao je puno toga u karijeri – od minornih uloga na početku do važnih uloga u mamcima za Oscare i mamcima za pare (kao što je bilo koji MCU film).

Filmovi u kojima se pojavio ovaj mladić su zaradili više od 27 milijardi dolara diljem svijeta što ga čini jednim od najpopularnijih glumaca svih vremena. Od svih tih silnih filmova u kojima je glumio – kako suziti listu i izabrati najbolje?

Nama bi ovo bila nemoguća misija, ali Samuel L. Jackson ima svoju listu top 5 filmova u kojima se on pojavljuje.

Intervju sa Stephenom Colbertom nam je otkrio ovu listu koja nas je malo zatekla. Ne, na njoj nema Paklenog šunda, Die Hard 3 ili Snakes on a Plane. Mi smo iznenađeni kao što ćete vjerojatno biti i vi, ali ova lista je samo dokaz Jacksonovog glumačkog raspona.

The Long Kiss Goodnight

Ovaj film iz 1996. godine nam je bio zakon kad smo bili klinci. Samuel L. Jackson i Gena Davis u filmu o ženi koja se ne sjeća ničeg, ali kada ju počnu proganjati sumnjivi likovi, njezina prošlost polako počne izlaziti na vidjelo i sve je jasnije da je ona prava akcijska zvijezda. Film je bio hit, zaradio je gotovo 90 milijuna dolara, a još uvijek ne možemo skužiti zašto Gena Davis nije dobila više ovakvih uloga.

A Time To Kill

John Grisham je za odvjetničke romane ono što je Stephen King za horor. Ovaj film je adaptacija istoimenog romana u kojem otac (kojeg glumi Jackson) osvećuje silovanje svoje kćeri te ubija počinitelje. Na suđenju želi usluge neiskusnog odvjetnika kojeg glumi mladi Matthew McCounaughey. Razumijemo zašto je ovaj film na listi.

Jackie Brown

Znali smo da mora barem jedan Tarantinov film biti na listi. Jackie Brown je film o istoimenoj stjuardesi koju hvataju s jako puno novca. Glumačka postava je velebna, Pam Grier u naslovnoj ulozi, a Samuel L. Jackson nominiran za Oscara.

The Red Violin

Šok. Nikad gledali. Radnja filma se proteže kroz četiri stoljeća i pet zemalja, a priča priču o crvenoj violini i njezinim brojnim vlasnicima. Violina je napravljena u Cremoni 1681. godine, a Samuel L. Jackson mora procijeniti ovo remek-djelo prije aukcije u Kanadi 1997. godine. Zanimljiv izbor gospodina Jacksona, morat ćemo ovo pogledati.

One Eight Seven

Ovaj film smo zasigurno gledali, ali ga se baš i ne sjećamo. Film je iz 1997. godine i prati učitelja koji upadne u probleme s lokalnom bandom. Zarada nije bila neka, ali ovaj film je Jacksonu jako drag.

I što zaključujemo? Samuel L. Jackson je jedan zanimljiv lik kojemu je najdraži period njegovog filmskog djelovanja bio između 1996. godine i 1999. godine. Ovih pet filmova su upravo iz tog razdoblja.

Dio intervjua s Colbertom možete pogledati u videu ispod. Jackson promovira novi film sniman i u Hrvatskoj Hitman’s Wife’s Bodyguard, a otkriva i najdražih pet filmova u kojima nema njega.

TAGOVIfilm Filmovi pulp fiction Quentin Tarantino samuel l jackson