Film i TV

Aside Banners

6 najzločestijih (najdražih) filmskih božićnih zlikovaca

Piše , Objavljeno

Ušli smo u tjedan pred Božić što znači božićni filmovi i pjesme 24/7. A u svakom dobrom božićnom filmu postoji zlikovac, bilo da se radi o pijanom Djedu Mrazu ili groznom šefu, uvijek je tu netko tko će pokušati uništiti čar Božića. Donosimo vam 6 najdražih zlikovaca zbog kojih božićni filmovi nisu toliko grozni.

The Grinch (How The Grinch Stole Christmas)

grinch

Ako si jedan od onih koji lagano hejta čitav hajp oko Božića i stalno nešto njurga, vjerojatno si već imao prilike biti nazvan Grinchom. Lukavi Grinch misli da ako ukrade sve poklone i ukrase, može upropastiti praznike u Whovilleu. Na kraju ipak promijeni mišljenje kada vidi što se događa, a nama postaje prvi najdraži villain kojeg smo upoznali kao djeca.

Oogie Boogie (The Nightmare Before Christmas)

Snimka zaslona (288)

Ova vreća buba bio je glavni antagonist Burtonovog filma “The Nightmare Before Christmas”. U Halloweentownu ne nedostaje nakaza i negativaca, ali gospodin Oogie Boogie plaši sve njih svojim okrutnim i neobičnim sklonostima.

Ebeneezer Scrooge (Christmas Carol)

Ebenezer

Ebenezer Scroogeov blagdanski teror ima gotovo dvjestogodišnju povijest, još od novele Charlesa Dickensa 1843. godine – Christmas Carol. Kao i neki drugi božićni zlikovci, i Scrooge na kraju uviđa kako je bio u krivu te napokon prihvaća Božić, no ipak ima ugled najstarijeg božićnog hejtera.  Ekraniziran masu puta, u engleskom jeziku se za mrzitelje Božića gotovo jednako koristi izraz “ne budi Scrooge” i “ne budi Grinch”. Fun fact: Jim Carrey je glumio i Grincha i Scroogea. Je li možda Jim Carrey najveći božićni zlikovac svih vremena?

Willie (Bad Santa)

bad-santa-01

Billie Bob Thorton kao pijanac i ovisnik o seksu koji glumi Djeda Mraza u jednom trgovačkom centru kako bi sa svojim prijateljem patuljkom isti i opljačkao, najkul je božićni villain koji se ikada pojavio na ekranima. Willie na kraju, uz pomoć debeljuškastog klinca,nauči pravo značenje i čaroliju Božića,  ali i dalje ne izgubi svoj kul.

The Wet Bandits (Home Alone)

home alone 2

Najpoznatiji božićni zlikovci kojih ti je na kraju filma skoro pa žao, bez obzira što su  pokušali opljačkati kuću i nauditi malom djetetu. No Kevin im nikako nije ostao dužan i priredio im je toliko zamki da nam je Harryja i Marva u nekoliko navrata ozbiljno i bilo žao. Ipak, za razliku od Grincha, Mokri banditi se nikada ne preobrate i Božić na njih ne djeluje pozitivno, već se vraćaju još zločestiji i još nesposobniji u drugom djelu.

 Hans Gruber (Die Hard)

Snimka zaslona (286)

I za kraj zlikovac iz ultimativnog božićnog filma kojeg je odglumio pokojni Alan Rickman. Hans Gruber nije samo zlikovac božićnog filma, on je jedan od najboljih negativaca akcijskih filmova ikada, koji nas sve preko praznika uzme za taoce zbog svog zlog plana da opljačka jednu veliku tvrtku punu para.

TAGOVIbožićni filmovi negativci