Film i TV

kad promašiš u potpunosti

Aside Banners

7 najgorih remakeova filmova iz devedesetih. Nikom nije jasno zašto su napravljeni

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

U devedesetima smo bili znatno mlađi, sa znatno nižim kriterijima za zabavu i znatno više kose. Voljeli smo neke filmove iako im možda kvaliteta nije bila vrhunska. I onda smo odrasli. Neki holivudski producenti su odlučili igrati na kartu nostalgije pa su svijetu priuštili remakeove tih hitova iz devedesetih. Trebamo li spominjati kako je to završilo? Evo njih sedam, čisto da te podsjetimo da ne nasjedneš i ne pokušaš ih pogledati.

Total Recall
Galerija

The Mummy

Ako misliš da je Mumija iz 1999. godine original, ona je zapravo remake horor filma iz 1932. godine, ali je horor postao avanturistički film pun duše i humora. I onda je Universal odlučio peglati po svojim filmskim pravima te opet snimiti Mumiju, ovaj put s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi. Zašto Tom Cruise? Vjerojatno je s glavešinama Universala dugo i neprekinuti gledao u oči dok mu nisu dali glavnu ulogu za film koji je trebao započeti novi filmski svemir koji će se vrtiti oko Universalovih čudovišta kao što su Frankenstein i Invisible Man. Film uopće nije uspio zaraditi ni pola od planiranih milijardu dolara – ukupna zarada mu je samo 410 milijuna dolara, od toga samo 80.2 u Sjevernoj Americi.

Point Break

Sjećaš se Point Breaka s Patrickom Swayzejem i Keanuom Reevesom? Film o kriminalcima koji surfaju i skydiveaju je bio hit. Toliki hit da smo dobili i remake koji je samo promijenio aktivnosti kriminalaca, ali je priču ostavio istom – taj film se zove Brzi i žestoki.

2015. je stigao pravi remake Point Breaka, a Swayzeja i Reevesa su zamijenili Edgar Ramirez i Luke Bracey. Imaš upitnike nad glavom? Ni mi ne znamo tko su ti likovi. Iskreno, već smo zaboravili da je ovaj remake i izašao – sve dok nismo počeli malo kopati za ovu temu.

Flatliners

Flatliners je bio triler ravno iz 1990. godine o studentima koji se ubijaju i oživljavaju s jednom misijom – željeli su otkriti što se događa kad umreš. Razumijemo znatiželju, ali baš i ne razumijemo metode. Originalni film je bio hit u kinima – ponajviše zahvaljujući Juliji Roberts koja je par mjeseci prije Flatlinersa imala hitčinu od filma zvanu Pretty Woman. Uz nju su još glumili i Kevin Bacon i Kiefer Sutherland. I netko je odlučio da ovaj film treba remake. Dobili smo ga 2017. godine, još uvijek ga nismo pogledali. Niti nećemo. Ellen Page, Diego Luna i Nina Dobrev nisu bili dovoljan mamac za publiku. Na Rotten Tomatoesu je film dobio ukupnu ocjenu kritičara od 4 posto. Četiri! Ali hej, možda idući remake bude bolji.

Mortal Kombat

Nije ni prvi Mortal Kombat bio savršen, ali je obilježio devedesete i naše djetinjstvo. Ideja za remake nije toliko iznenađujuća ako uzmemo u obzir da krvava videoigra još uvijek postoji i izlazi na različitim konzolama, ali film je bio tugica. Dobro je počeo, ali su scenaristi donijeli neke krive odluke, a scene borbi nam i nisu bile previše napete.

Sudden Death

Možda se ne sjećate ove Van Dammeove verzije Die Harda iz 1995. godine u kojoj pokušava zaustaviti teroriste i detoniranje bombe na hokejaškoj utakmici. E pa Michael Jai White je prošle godine izbacio svoju verziju nazvanu Welcome to Sudden Death, a nasilje na hokejaškoj utakmici je zamijenilo nasilje na košarkaškoj utakmici. Ocjena filma na IMDb-ju? 4.2. Ako ste hrabri, pogledajte. Mi nećemo.

Mighty Morphin’ Power Rangers: The Movie

Slična stvar kao i Mortal Kombat – svijet je bio lud za Power Rangersima. 1995. godine smo dobili prvi The Movie. Gotovo ga se ni ne sjećamo. Proizvođač igračaka Hasbro je, potaknut uspjehom Transformers franšize, odlučio pokušati zaraditi na kino-blagajnama i na igračkama s remakeom Power Rangersa. Naših tridesetak kuna po glavi su dobili, uživali smo gledati Elizabeth Banks kao zločestu Ritu, ali film se nije baš iskazao. Od franšize ništa. Ali… ALI… Dobit ćemo još jedan reboot, pitanje je vremena.

Total Recall

Paul Verhoeven nam je dao odličan SF film sa zanimljivim specijalnim efektima i Švarcijem u glavnoj ulozi. Došla je 2012. godine, Colin Farrell je trebao zamijeniti Švarcija u glavnoj ulozi, ali nije baš bilo uspješno. Nisu pomogli ni Bryan Cranston, Jessica Biel ni Kate Beckinsale. Je li bilo gospođe s tri dojke u filmu? Ne možemo se sjetiti. Jer ga nismo gledali. Ili smo potisnuli sjećanja. Ili su nam ih izbrisali!

Izvor fotografija za kolaže: Youtube

7 najgorih remakeova filmova iz devedesetih. Nikom nije jasno zašto su napravljeni