Film i TV

Aside Banners

8 najgorih ljetnih filmova ikad (bar ako nas pitaš danas)

Piše , Objavljeno

Ako imate poriv vratiti se kroz vrijeme kad su filmovi bili sranje, ali si imao samo divx CD-ove, spor internet i nevelik izbor filmova – ovo su filmovi za tebe. Također, ako poželiš nekoga mučiti, ovih 7 ljetnih filmova su savršena prilika za ostvarivanje svih tvojih sadističkih (ili sadomazo) maštarija.

Zajedničko im je da su svi namjeravali biti ljetni blockbusteri. Heh. Ambicijozno.

Zoom

A producenti su skužili sredinom “nultih” da superjunaci dobro prolaze pa je netko (čak i da znamo ne bismo htjeli imenovati) odlučio napraviti ovaj film. Incrediblesi i Sky High su bili zabavna ostvarenja pa se Zoom htio prikrpati na taj vlak. Bivši superjunak želi preobratiti neke problematične klince na superjunački život kroz rad s njima na privatnoj akademiji. A ono… Zarada na box officeu od svega 11 i nešto sitno milijuna dolara dovoljno govori o ovom čudu u kojem glavne uloge tumače Tim Allen, Courtney Cox i Chevy Chase. Da su devedesete, rekli bismo “vrhunski tim, očekujemo pristojnu komediju”, ali bila je 2006. godina. Big no no. Loš CGI nikako nije pomogao.

.

Getaway

Za svaki dobar film u kojem Ethan Hawke glumi, ima barem dva koja je mogao i trebao preskočiti. I naravno, Selena Gomez utrpana u film na vrhuncu svoje slave. Valjda je na vrhuncu, ne pratimo ju previše, ali znamo da je nekad ranije bila slavnija nego danas i radila više stvari pa možemo reći da je 2013. neki vrhunac njene slave (u pomanjkanju drugih informacija i guglanja). I naravno… Selena je haker. Hawke se zove Brent Magna (LOL), dobar vozač koji mora odraditi misiju nakon što mu otmu ženu. Svaki njegov pokret prati Jon Voight koji ima kamere postavljene na Hawkeov auto. Ovo smo prepisali jer nismo imali živaca pogledati više od 15 minuta filma.

Zarada? 10.5 milijuna dolara.

.

Battlefield Earth

A o ovom filmu se skoro sve zna. Čak i da ništa ne znaš, a znaš da je loš – znaš dovoljno! Travolta je ovo htio snimiti zbog scijentoloških motiva. Bojimo se previše ulaziti u to da nam ne zatvore stranicu i ne isperu mozak. Preskoči ovaj film jer ćeš htjeti da ti netko ispere mozak nakon gledanja.

.

I da… Travolta s dredovima.

Speed 2 – Cruise Control

Nije Speed i nema Keanu Reevesa. Tu je Jason Patric u glavnoj ulozi. Unatoč našem opširnom poznavanju pop-kulture (skromnost je vrlina), nemamo pojma tko je ovaj lik. Bullockici nije trebao ovaj film.

.

Disaster Movie

Svaki film koji među glavnim “glumcima” ima Carmen Electru i Kim Kardashian… a znaš sve. Ekipa iza Date Movieja i Meet The Spartans se trebala raspasti još i prije snimanja ijednog od ta dva filma. Na Rotten Tomatoesu ovaj film ima ocjenu od 1%. 1% previše. Prdeži, rasni stereotipi, smrdljive fore… Dosta dobro ime za film.

.

Return to the Blue Lagoon

Ovaj film zna gdje je bio 1991.

U kinima. Krasna i mlada Milla Jovovich nije mogla spasiti ovaj film (a bila je premlada da zna kako). Nastavak Blue Lagoona s Brooke Shields je došao 11 godina kasnije (ili 11 godina prekasno), ali se nije uhvatio uopće. Glavni lik ovog filma je sin para iz prvog filma. Ma kakav Marvel Cinematic Universe, želimo Plava laguna svemir. Zvuči krivo.

.

The Avengers

Nisu THE Avengersi (kao oni Avengersi na koje misliš) nego su The Avengersi (jer oni Avengersi na koje misliš su samo “Avengers” i nemaju određeni član ispred imena). Mind-fuck, znamo. Sorry. Nismo mogli ni trailer pronaći od silnih Marvelovih trailera.

.

Čak ekipa u komentarima misli da je Uma Thurman Black Widow. C c c.

Loš film, napravljen prema nekoj old-school seriji, ima i Ralph Fiennesa (casting promašaj) i Umu Thurman (casting promašaj) i Sean Conneryja (casting promašaj), a opet je uspio biti bruuuutalno loš film. Dovoljno vam je znati da se glavni zlikovac bavi vremenskim katastrofama te da mu je ime Sir August de Wynter. Pliz. Nemojte. Prestanite. Lik će izbombardirati Britaniju olujama, ovih dvoje ga moraju zaustaviti. Boli nas sve.

Universal Soldier: The Return

Za kraj smo se borili između nastavka Groznice subotnje večeri i Univerzalnog vojnika, ali s obzirom da već imamo jednog Travoltu na listi i da nam nije stalo do nijedno lošeg nastavka plesnog filma koji u imenu nema Step Up – izbor pada na Van Dammea.

Prvi je bio odličan, uz prvi smo odrasli i ovaj nam je isto bio dobar, ali smo bili klinci bez kriterija. Opet smo ga pogledali kad smo bili malo veći. Oh bože, nereda li. Lo-še!

Jedina dobra stvar je plakat koji nas podsjeća na lokalnu videoteku i iskreno klinačko uzbuđenje jer je došao novi film s Van Dammeom, ali je iznajmljen cijelo vrijeme i nikako da ga se dokopamo.

.

TAGOVIfilm najgori filmovi