Film i TV

sve na listu

Aside Banners

8 vrhunskih serija koje biste sigurno pogledali da su na Netflixu umjesto na Amazonu

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Dostupnost sadržaja na Netflixu često diktira naše izbore u konzumaciji sadržaja. Nerijetko ćemo pogledati i lošiju seriju samo zato što je dostupna na Netflixu nego da se malo dodatno potrudimo oko nekog boljeg naslova. Ovakvo razmišljanje nimalo ne pomaže Netflixovim konkurentima, ali na kraju smo i mi sami zakinuti za neke stvarno dobre naslove.

Amazon Prime Video je kroz godine ima neke uistinu dobre serije, ali nijedna serija nije bila mainstream globalni hit usprkos potencijalu i kvaliteti. Ovdje predstavljamo osam naslova za početak, Amazonov ponos zbog kojih možeš barem kratko pauzirati Netflix.

Fleabag

Fleabag je serija o ženi koja se zove Fleabag, a u zvijezdu je pretvorila svoju kreatoricu Phoebe Waller-Bridge. Pametna i duhovita komedija o ženi koja se nosi s vlastitim traumama. Stotka na Rotten Tomatoesu potvrđuje da ovo moraš gledati. Dvije sezone ti je na raspolaganju, nemoj trošiti vrijeme na Netflixove poluproizvode samo zato što su novi. BBC je seriju uvrstio pri sam vrh liste od sto najboljih serija 21. stoljeća, a to nešto znači.

Catastrophe

Amerikanac u Londonu upoznaje Irkinju, malo se zabavljaju i uskoro saznaju da će dobiti dijete. Naslov serije ti puno govori. Četiri sezone po šest epizoda, brzo se gleda, a dobit ćeš osjećaj klasičnih romantičnih komedija – samo u serijskom formatu.

Invincible

Invincible je možda najbolja superjunačka serija ikad napravljena. A možda smo samo pod dojmom jer nas je šokiralo da serija može biti toliko dobra. K tome je animirana, a obećajemo da to nije smetalo ni našim prijateljima koji preziru bilo kakav oblik animacije. J.K. Simmons daje glas najmoćnijem superjunaku na svijetu, a njegov sin polako otkriva svoje moći i preuranjeno si daje superjunačko ime Nepobjedivi. Ako voliš pomaknute superjunake, ovo je nešto što moraš dodati na watchlistu.

Undone

Rotoskopska animacija podsjeća na filmove A Scanner Darkly i Waking Life pa će Undone odbiti neke gledatelje zbog svog specifičnog vizualnog stila. Psihološka dramedija kakvu ne viđamo često, barem ne kvalitetno. 28-godišnja Alma je skoro umrla u prometnoj nesreći, a sada pokušava saznati sve o očevoj smrti. A usputJedna sezona, osam epizoda po pola sata, moraš! Binge je neizbježan.

Small Axe

Antologijska serija jednog od najboljih redatelja današnjice Stevea McQueena. Pet epizoda, pet priča, puno poznatih glumaca, a nit koja ih povezuje je iskustvo manjina u Londonu. Kritičari nisu mogli ušutiti s pohvalama ovih serija. Ako želiš kvalitetnu dramu koja ima težinu, ovo nećeš preskočiti.

The Underground Railroad

Amazon je odlučio ekranizirati višestruko nagrađivano djelo Colsona Whitheada “Underground Railroad”. Glavni lik ove mini-serije je Cora koja bježi s plantaže u Georgiji tražeći slobodu, a na tragu joj je lovac na odbjegle robove. Seriju opisuju kao “čarobni realizam”, glumačka postava je vrhunska, a Barry Jenkins je već osvojio Oscara – znaš da se ne šali sa svojom vizijom stvaranja.

The Boys

Ekranizacija stripa u kojoj su superjunaci zapravo slavne osobe, utjecajni kao političari, a reklamiraju više proizvoda od današnjih Instagram modela. Ova serija prati superjunake koji zlorabe svoje moći i ljude koji ih pokušavaju zaustaviti. Krvavo, brutalno, zabavno, divlje. Zasad dvije sezone po osam epizoda, zabavit ćeš se kao nikad. A i zabavna je parodija na sve ove ozbiljne DC ekranizacije.

Transparent

Transparent je bila odlična serija, sve do trenutka kad je duša serije Jeffrey Tambor optužen za seksualno zlostavljanje pa je serija otkazana. To te ne bi trebalo spriječiti da pogledaš uistinu jedinstvenu seriju. Disfunkcionalna familija i jedan otac koji je odlučio promijeniti spol. Serija o identitetu koja će ti približiti svijet u koji uglavnom mainstream zabava ne zalazi.

TAGOVIamazon amazon prime video najbolje serije serije streaming ratovi